Zes vragen aan: Aya Mulder

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Aya Mulder en woon met mijn kat Bongo sinds 10 jaar in een stadswoning in de Friese hoofdstad Leeuwarden.
 

Sinds 2008 heb ik mijn eigen bedrijf Decoraya, interieur & styling. Mijn werk is letterlijk een verlengstuk van mijn huis geworden en is onderdeel van een commercieel geheel. Naast interieur- en stylingsadvies geef ik workshops verftechnieken en meubelstofferen, organiseer ik high tea’s en wijnworkshops. Daarnaast kun je regelmatig fotoreportages van mijn brocante huis vinden in de woonbladen of werk ik mee aan fotoproducties. Aan huis verkoop ik mijn brocante op afspraak en ik sta gemiddeld 12 keer per jaar op brocante fairs.

 aya1


Hoe ben je in aanraking gekomen met Brocante?

Twintig jaar geleden ging ik op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Ik had zoveel brocante gekocht dat ik het niet mee kon nemen. Eenmaal thuis een transport geregeld om alles naar Nederland te brengen. De voornamelijk ijzeren tuinmeubels en bedden mochten zolang op de camping worden opgeslagen in het Chateau van de campingeigenaar. De liefde was geboren! 
Daarna verhuisde ik een paar keer en moest ik steeds gaan inrichten. Ik ging altijd op zoek naar oude meubels met een ziel en verhaal. Ik had zo mijn vaste adresjes in die tijd. Elke keer als ik in Frankrijk was werd ik verliefd op de prachtige huizen, mooie verweerde luiken en de bouwstijl. Zo klassiek en fraai versierd. Ik merkte al heel snel dat ik een klassieke voorkeur had en met name voor ronde sierlijke vormen. Elegant en vrouwelijk.

Nu reis ik naar Frankrijk voor eigen ‘trouvailles’ die mijn huis completeren en voor de verkoop ervan. Het is een passie geworden, een lifestyle die verder gaat dan meubels alleen.
 
aya2
 
aya7
 
 Wat is op dit moment je mooiste item in huis?
 
Dat is het geheel, de sfeer, de beleving! Met liefde is mijn huis geworden zoals het nu is, onbetaalbaar.  Mijn Franse servieskast krijgt deze titel. Een enorme eyecatcher, met een mooie verzameling beboterd servies. Aan inhoud en kast hecht ik wel waarde. Een goede nummer twee en drie zijn mijn Chaise Longue en een grote ovalen spiegel op de sidetable.
 
aya
 
 
Waar haal je je inspiratie vandaan?
 
Er zit een constante drang in mij om te willen creëren en te verfijnen, dat is groei in jezelf en dat uit zich ook in mijn interieur of dat van een ander. Rustig zitten en alles in me opnemen, zo voel ik wat nodig is. Ik visualiseer er heel wat op los. Dit wordt ondersteund door letterlijk mijn horizon te verbreden, te reizen, zo laad ik op en ontstaat mijn inspiratie. Neem daarbij de Franse magazines en romantische films. Maar bovenal inspireert mij de mens. Je moet er blij van worden. Mijn lijfspreuk is dan ook “Inspiring others towards happiness, brings you happiness”.
 
 
aya3 
 

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Ja dat zou het vervangen zijn van de radiatoren en deze mooi te bekleden. Maar bovenaan de lijst staat een badkamer/slaapkamer en suite, met een bad op pootjes!
 
  
aya4
 

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Welkom zijn mooie paspoppen/bustes en een grote antieke kuifspiegel voor op de schouw. Maar als het bestemd is komt het op mijn pad. Ik ga er niet echt naar zoeken, dat is mijn motto.


aya6
 
 
 
  
5 Comments
  1. Wat een prachtig interieur, met liefde uitgezocht en helemaal mijn smaak. Ik heb ook genoten van deze mooie post….liefs Marjon