Zes vragen aan | Erna Arts

Wil je jezelf even kort voorstellen? 

Ik ben Erna, 47 jaar, getrouwd met Rob en samen met onze 3 zoontjes wonen we in het een kleine dorpje Wamel in het land van Maas en Waal.
Ik heb een webwinkel genaamd Goldie Brocante met brocante meubelen en woonaccessoires.
 

2011 006

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante? 

De liefde voor brocante, is eigenlijk 10 jaar geleden begonnen, toen we ons huis in Wamel kochten. Het is een heel oud huis van voor 1900, waar we meteen een klik met hadden. Wel een heel groot en zwaar project, want er was jaren niets meer aan gedaan, en alles was nog in jaren 70 stijl. We waren het er meteen over eens; dit huis moest weer terug worden gebracht in de oude sfeer. Mijn man Rob is heel handig en creatief, hij heeft alles zelf verbouwd. 
Sindsdien zijn we altijd op zoek naar mooie spullen uit het verleden. Op een dag kwam Rob met een oude pipowagen aan, en zo ben ik begonnen met het verkopen van brocante.
 
huis2
 
IMG_20150909_111035

Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis? 

Het mooiste in ons huis is eigenlijk de aangebouwde serre aan de keuken. Het is er heel mooi licht, en de brocante komt er prachtig tot zijn recht. Daar staat ook de keukentafel, met verschillende brocante stoelen, en twee prachtige oude buffetkasten.De grote oude witte buffetkast is onze favoriet. 
Als je naar buiten kijkt zie je de tuin en de geweldige kapschuur, die Rob zelf heeft gebouwd. Daar staat niet alleen brocante, maar hij heeft er ook een gezellige bar in gemaakt.
 
P1200268

Waar haal je je inspiratie vandaan? 

Iedere dag ben ik op zoek naar inspiratie, niet alleen via blogs en woonboeken, maar ook raak ik erg geïnspireerd  door de natuur. Ik heb verschillende favoriete woonblogs en op dit moment ben ik helemaal fan van “Princess Greeneye” uit Duitsland. Zij heeft de perfecte mix van oeroude shabby spullen, super styling, en ze durft ook soms een kleur erbij te combineren!
Maar de stoere ongepolijste stijl van Myrna Hauwert (lilo’s living) vind ik ook geweldig!

P1160677

IMG_20150909_111747

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen? 

Ik blijf altijd bezig met ons interieur, vooral omdat we nog steeds niet klaar zijn met de verbouwing!
We hebben een prachtige woonkamer met een schitterend hoog plafond, waar we iets heel bijzonders van willen maken. Er staan natuurlijk al oude meubels, en we hebben ook fijne shutters aan de hoge ramen waar ik heel blij mee ben. Ik twijfel nog of het een echte Franse brocante kamer moet worden, of meer een loft stijl met veel vintage. Maar misschien kan ik er wel een mooie combi van maken.
 
IMG_20150904_175628

 Welke items staan nog op je verlanglijstje?

 Gelukkig ben ik altijd op zoek naar bijzondere items voor de webwinkel, en kan ik ook altijd iets voor mezelf zoeken. Waar ik altijd nog op zoek naar ben is een mooie antieke vlindervitrine, en een oud Frans portretschilderij.
Wat ik nooit kan laten liggen zijn oude Franse draadmandjes, oude flessen, stoere lampen, oude regalen en mooie oude Maria beeldjes.

kap sfeer

IMG_20150904_180432
2 Comments
  1. Wat een mooie mix van verschillende stijlen, en die industriële lamp in de keuken aan het hoge flacond bij de mooie grote witte buffet kast, die zou ik ook wel graag in mijn keuken zien hangen!
    En wat geweldig die Pipo wagen in de tuin!!