Zes vragen aan | Wilma Vrieswijk

Wil je jezelf even kort voorstellen?

 
Mijn naam is Wilma Vrieswijk (een hoop van jullie kennen me ook als Brocante W), 55 jaartjes jong, happy getrouwd met Sip en een kanjer van een zoon van 25, die Pim heet en die trouwens helemaal niets met brocante heeft en alles ‘ouwe meuk’ noemt). Ik woon in Alphen aan de Rijn in een oud rijtjeshuis uit 1938 wat niet echt groot is maar wel heerlijk als een jas bij me past.
 

 SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante? 

Eigenlijk houd ik mijn hele leven al van oude spulletjes en van schuiven en veranderen, maar toen ik vijf jaar geleden mijn baan kwijtraakte en ik meer tijd kreeg, ging ik thuis meer aan de gang en begon ik met het verkopen van mijn overtollige oude spullen. Dat ging al gauw aardig goed en vervolgens ben ik ook spullen inkopen en uiteindelijk ben ik twee jaar geleden mijn webwinkel begonnen Brocantew. Hier kan ik helemaal mijn ei kwijt. Het leukste is natuurlijk het inkopen. Vaak op zondag om een uur of vijf de auto in om dan ’s morgens in het donker op een markt in België te lopen. Dit doe ik samen met Sip, ik zoek en hij sjouwt, een prima combinatie. Omdat ik alleen koop wat ik zelf leuk vind, verander ik veel in huis.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis? 

Pfff, dat is moeilijk, vind zoveel dingen mooi en leuk. Ik Houd eigenlijk van teveel dingen en meestal als ik er ergens één van heb wil ik meer. Als het om brocante gaat ben ik nogal hebberig. Dan koop ik weer iets en heb ik er vervolgens eigenlijk niet echt een plek voor en ben ik uren aan het schuiven om het een mooi plekje te geven. Herkenbaar? Maar op dit moment vind ik de witte eend en de parasolletjes helemaal super!  
 11221634_895449470534591_383399355626876611_n
 

Waar haal je je inspiratie vandaan? 

Ja, waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Weet ik eigenlijk niet zo goed, overal en nergens. Uit tijdschriften, Pinterest en Facebook maar voornamelijk van mezelf denk ik. Ik geef er mijn eigen draai aan, kan uren schuiven met dat ene dingetje voordat het goed en naar mijn zin staat. Ik ben een frutsel mens, houd van klein spul zoals doosjes, servies en hebbedingetjes. Ik stapel graag, maar dat heeft een reden; dan kan je meer kwijt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen? 

Boven moet nodig opgeknapt worden. Alles moet geverfd en ook opnieuw gestyled worden. Zo wil ik een kastenwand van oude deuren of luiken. Het is nu wel brocante maar niet brocante genoeg en niet naar mijn zin. Dit wordt een hele klus en je merkt ook wel dat je ouder wordt. Je hebt minder zin en energie. Maar het staat op de planning dus het begin is er.
 

11947560_893612694051602_8497074934715930286_n

 Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Niets speciaals op het moment maar dat kan morgen zomaar anders zijn. Dan verzin ik weer wat en dan wil ik het het liefst gisteren hebben. En zo blijven we bezig… heerlijk!

 
8 Comments
  1. Wat heb je het leuk, die mooie sfeervolle hoekjes, en die witte vloer in de huiskamer super!
   Zo herkenbaar ook,om uren te schuiven voordat iets “helemaal goed” staat!☺
   Stapelen is idd de oplossing om meer kwijt te kunnen…alleen dat afstoffen van alles, begin ik als 60 pluster wel iets minder te vinden!?

 1. Helemaal leuk Wilma! Zo herkenbaar het zou ook bijna mijn verhaal kunnen zijn hihi! Op de webshop en zoon na dan! Heb wel 2 stiefzoons er gratis bijgekregen.
  Mooi verhaal en prachtige plaatjes! Groet Marjan Schilperoord.

 2. Ik ben een fan …..van over de grens ……en vaak een tikkeltje jaloers !
  Gezonde jaloezie op de Nederlandse Dames , zoals Wilma , jullie weten het toch steeds zo mooi te brengen ! Top !

 3. Super leuk interview, een inkijkje in jouw leven.
  En wat een prachtige foto’s!!!
  Kijk elke donderdag uit naar jouw nieuwe vondsten.
  Dat je nog maar veel vondsten mag doen.
  En mij af en toe advies geven………
  Liefs je vriendinnetje Marjo.

 4. Wat een pracht om naar te kijken…..je voelt dat Wilma, samen met haar man hun hart en ziel er in leggen. Gewoon in één woord……beeldig, een plezier om naar te kijken. Groetjes Chrisje