Zes vragen aan | Sonja Spaan

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Hallo brocante liefhebbers. Ik ben Sonja Spaan, 56 jaar, getrouwd met Henk en heb twee prachtige volwassen dochters en een hond genaamd Zepp. Ik ben opgegroeid in Den Haag. Na ons trouwen zijn we verhuisd naar Zoetermeer en sinds 8,5 jaar zijn we woonachtig in het gezellige Ede.
Eerst hadden we een huis gehuurd om te kijken of het ons wel zou bevallen in Ede, maar al snel was het duidelijk dat we hier wel wilden blijven wonen. Vijf jaar geleden hebben we een schattig jaren 30 huisje gekocht met een enorme tuin en vlakbij de bossen en de hei.
Vanaf juni 2015 runnen we onze  Bedd & Breakfast ‘Chambre Blanche’. De gasten logeren in een romantische en brocante sfeer. Dit is heerlijk om te doen. Je komt in contact met mensen van over de hele wereld. Niet allemaal brocante liefhebbers, maar we krijgen van jong en oud complimenten over de sfeervolle inrichting.
Wil je eens komen logeren? We zijn te vinden op facebook en airbnb.

20160106_132404

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Toen we ons eerste huis in gingen richten was dat al met spullen uit grootmoederstijd. Een oude singernaaimachine, plantentafeltjes, een kolenkachel en het kastje van de foto waar de Franse spiegels op staan. Anderen vonden het maar oubollig maar ik voelde mij heerlijk tussen de nostalgische spulletjes.
Eenmaal in ons jaren 30 huis, kon ik helemaal “los” gaan en nu gaan we regelmatig naar Frankrijk om brocante te scoren. Het leukste is om een item te vinden waar je al heel lang naar op zoek bent en dan ook nog voor een leuke prijs.

20160106_132135

Wat is op het moment het mooiste artikel in huis? 

Dat vind ik lastig maar ik ben nog steeds super blij met mijn paspop, gevonden in een kringloopwinkel in Frankrijk.
Ze wilde hem eerst niet verkopen omdat ze de pop gebruikte om er kleding op te showen maar na 3 keer terug te zijn geweest, mocht ik deze dan toch eindelijk meenemen.

20160106_130605

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Hoofdzakelijk uit de tijdschriften en op beurzen maar natuurlijk ook van internet en van mijn zus of vriendinnen die net als ik gek zijn op brocante.

20160110_144535

20160106_131127

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Nee, eigenlijk niet. Ik ben heel tevreden met hoe het er nu uit ziet. Kort geleden heb ik in huiskamer wel wat stoerdere items aangebracht en in de B&B juist weer alles wat romantischer. Lekker makkelijk, ik hoef niets weg te doen. Het gaat of naar de slaapkamers of naar het B&B en soms verkoop ik wat door.

20160110_144336

Welke items staan er op je verlanglijstje?

Dat is toch wel een paspop met wespentaille en een mooi sleeds corset. Helaas erg duur, maar wie weet komen we er ooit een tegen tijdens onze speurtocht door Frankrijk. Dit is tot nu toe altijd nog gelukt.

20160107_123056

4 Comments
  1. Wat super ook, om een B & B aan huis, in dezelfde Brocante styl te hebben…als in jullie sfeervol ingerichte huis!?