Zes vragen aan: Saskia

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Saskia (26) en woon samen met mijn man Dennis (31) en een kat, in het leuke dorpje Hardinxveld – Giessendam.
Sinds vorig jaar beheer ik de pagina ‘Marry & Saskia Vleugje Brocante’ samen met mijn moeder (Marry 57 jaar). Op deze pagina plaatsen we onze Brocante schatten en items uit onze eigen interieur.
 

Waar ik van houd is voornamelijk romantische Franse dingen. Lekker shabby, daar kan ik uren naar kijken. Om deze prachtige items te vinden gaan wij vaak naar markten zowel in ons eigen landje, en in België en Frankrijk. Sommige lieflijke spulletjes verdwijnen in onze eigen huisjes en sommige verkopen wij via marktplaats, onze eigen pagina, en op brocante markten. Het is dan ook super om deze passie te kunnen delen met je moeder.
DSC01139

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Als klein meisje ging ik altijd al mee met mijn moeder. We zochten alle markten af tot we iets bijzonders en moois hadden gevonden.
Ik weet nog goed wat mijn eerste aankoop was voor in mijn eigen kamertje ” een oud schattig beertje”, en was er helemaal verliefd op. Het beertje is dan ook mee gegaan toen ik op mezelf ging wonen.Mijn man moest aan al dat brocante toch wel wennen in het begin. Hij is timmerman en vond al dat “rotte” hout maar niks, de verflagen die eraf hingen. ‘Ach’ zei ik dan. ‘Het is toch bijzonder’.
In de loop van de jaren zijn er steeds meer brocante items in ons huisje gekomen, en gelukkig is mijn man brocante beetje bij beetje gaan waarderen.
DSC01070

Wat is op dit moment het mooiste item in je huis?

Ik heb niet een item maar meerdere mooie. Alles is mooi aan brocante, maar als ik toch moest kiezen, is het toch wel het romantische lingeriehoesje met prachtige vogeltjes erop. Ook ontbreekt het mijn mooie Franse shabby paspop niet aan haar charmes, echt een prachtige eyecatcher hier in huis. En ook een mooie sofa doll pop. Beide heb ik van mijn schoonzus overgenomen, zij beheert de facebookpagina Fleurettes Vintage & Brocante.

DSC01157

DSC01074

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik uit bladen zoals Jeanne D’Arc Living, Franse brocante bladen, Athome Brocante. Ook de boeken en bladen van Margreet Frens en Nina Hartmann inspireren mij. Daarnaast zoek ik regelmatig op internet naar inspiratie.
DSC01135

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Wij hebben een vrij nieuw huis, toen wij 5 jaar geleden het huis kochten was alles al zo goed als af,
Toch fantaseer ik regelmatig naar zo’n mooie oude keuken. Onze droom is dan ook ooit een oude boerderij te kopen en deze helemaal op te knappen.

DSC01080

 

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Zoveel dingen. Uit ervaring weet ik dat je vanzelf tegen de mooie dingen aanloopt. Als je het gaat zoeken vind je het nooit. Oud frans linnen en kant maken mij altijd blij, zolang het maar pasteltinten heeft en er lekker shabby uit ziet.

DSC01028

 

Neem gerust ook een kijkje op de Facebookpagina van Saskia; Marry en Saskia Vleugje Brocante 
2 Comments
  1. Hoi Colinda,

    Ook dit is weer een leuk vraaggesprek
    Altijd weer erg gezellig om te lezen

    Groet Ineke