Zes vragen aan: Riki van Dorp

Wil je jezelf even kort voorstellen? 

Mijn naam is Riki van Dorp en ik woon in Kampen. Daar heb ik ook mijn antiek & brocantewinkeltje Ervede. Getrouwd met Ruud, moeder en plaatsvervangend moeder van zes zonen en vier (schoon)dochters. Daarnaast bijzonder trotse oma van zeven kleinkinderen, vijf jongetjes en twee meisjes, allemaal jonger dan vijf jaar. Mijn kinderen en kleinkinderen zijn het allermooiste wat ik in mijn leven heb mogen ontvangen.

voor Colinda 022

 Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante? 

Al op jonge leeftijd had ik interesse in alles wat aan vroeger herinnert. Ik heb me wel eens afgevraagd of ik in de verkeerde tijd geboren ben. Voor de inrichting van mijn eigen huis liep ik toen al veel rommelmarkten af. Hoe het komt weet ik ook niet, maar ik kan in een oogopslag zien of er op een overvolle kraam iets ligt wat ik leuk vind.

voor Colinda 010

Wat is op dit moment het mooiste item in je huis?

Mijn oude paspopjes, ik heb er drie, met mooie oude jabot, kraag o.i.d., daar zoek ik altijd naar. Daarnaast verzamel ik al 35 jaar het Beatrix servies van de Societe Ceramique en die verzameling is mij ook zeer dierbaar. Ik ben lid van de Vereniging voor Maastrichts aardewerk en sta ook af en toe op hun verzamelaarsbeurzen.

Beatrix prive 010

Waar haal je je inspiratie vandaan? 

Veel haal ik uit woonbladen, mijn man en ik bezoeken voor de winkel ook regelmatig markten en fairs in het buitenland en ik, die totaal niet handig ben of creatief, kan ineens inspiratie krijgen voor bijvoorbeeld een etalage. Toevallig heb ik net gisteren bedacht om de etalage van de winkel om te toveren in een mediterrane tuin. Ik waande mezelf in warme zuidelijke oorden. Dan zie je weleens zo’n oude tuinmuur, met als toegang een hek. En als je dan door het hek kijkt, dan is zo’n tuin vaak zo mooi, door zijn eenvoud, door de oude elementen, door de druiventrossen die over een afgebrokkelde muur hangen. Zo’n idee borrelt dan op en reken maar dat het binnenkort te zien is, tot in detail uitgewerkt. Ik vind het heel leuk om daar dan enthousiast mee bezig te gaan.

voor Colinda 002

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Ja, we gaan binnenkort onze binnenplaats veranderen. Tien jaar geleden hebben we een veranda laten bouwen waar we vanuit de huiskamer naar binnen kijken. De veranda zit dus niet aan het huis, maar juist aan de overkant. Die gaat op de kop, helemaal in het wit, met mooie oude luiken, vlonder over de stenen, een mooie witte bank, een superleuk project, waar we waarschijnlijk onze vakantie aan gaan besteden.

voor Colinda 024

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Laat ik voorop stellen dat ik heel tevreden ben met wat ik heb, maar ik kijk altijd naar kleine paspopjes. Zou graag een of twee toonbank popjes hebben. En ik heb enkele jaren terug bij Greenfield Cottage in Lunteren twee mini wespentaille paspopjes gezien, die kan ik nog steeds niet uit mijn hoofd zetten, zo mooi. Ook ben ik altijd op zoek naar uitbreiding van mijn Beatrix servies. Omdat ik dat al zo lang verzamel is het aardig compleet, maar soms zie ik ineens iets waarvan ik denk: dat heb ik nog nooit gezien. Tsja wat doe je dan als verzamelaar?…….Juist, er achter aan.

Beatrix prive 008

Beatrix prive 006

Riki van Dorp,
Ervede antiek & brocante
Geerstraat 32 Kampen.
www.antiekenbrocante.eu

No Comments Yet

Comments are closed