Zes vragen aan | Patrick van Andel

Wil je jezelf even kort voorstellen?

 
Ik ben Patrick van Andel, ben 48 jaar en getrouwd met Anita. Wij wonen in Sleeuwijk, een dorp op de grens van Brabant en Zuid-Holland. Hier staat onze hoekwoning gebouwd in de jaren ’80 en we wonen hier met veel plezier.

 
Ik ben jaren lang werkzaam geweest in de retail. De laatste jaren als Senior Visueel Merchandiser in een groot warenhuis, met als specialisatie de woonafdelingen; seizoensinvloeden zoals  kerst, pasen etcetera. Ik ben nu werkzaam in de bloemen en planten branche. Daarnaast houd ik me bezig met het opknappen en maken van kleine meubeltjes die we daarna verkopen of in ons eigen huis neerzetten zodat we altijd wel een ander interieur hebben. Het stylen van ons huis is dus een van mijn hobby’s. Ook ben ik graag in de tuin bezig met mooie bloemen en planten. Deze verwerk ik vaak in kransen en boeketten. Het bezoeken van markten en winkels vinden wij ook erg leuk. Naast interieur en bloemen houd ik er ook van om regelmatig thuis lekker te koken.
 

image1

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Hoe ik met  brocante in aanraking ben gekomen kan ik je niet vertellen. Ik ben denk ik met een brocante ziel geboren. En zie overal wel het mooie van in, of ik pas het zo aan dat het in ons interieur goed uitkomt. Zo lang ik mij kan herinneren bezoek ik al regelmatig markten. Dit heeft de liefde voor brocante alleen maar aangewakkerd.

 

image2

 

Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis?

Het mooiste in ons huis is de sfeer zelf. Het is geen zware brocante maar echt ons ding, en dat verandert constant. Dat houdt het natuurlijk ook spannend.

 

image7

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Onze inspiratie halen we overal vandaan. daar moet je voor open staan. Het kunnen kleurcombinaties zijn uit de natuur maar ook uit tijdschriften, boeken,  op beurzen, markten en in winkels. Maar wij volgen vooral onze eigen smaak.

 image8

 

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Ik wil niks aan het huis veranderen, het verandert constant met ons mee. Ik droom wel over een heel ander huis met heel veel ruimte waar we helemaal los kunnen gaan met een Bed & Breakfast, winkel en workshop ruimte voor het uitdragen van onze lifestyle.

 image4

 

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Of wij een verlanglijst hebben? Natuurlijk hebben wij die, maar niet alle dingen zijn betaalbaar. De prijzen die er voor sommige dingen gevraagd worden zijn buitensporig hoog. Maar wij zijn net zo blij zijn met iets van de rommelmarkt van een paar euro, wat vervolgens een stilleven onder een stolp helemaal compleet maakt.

 

image3

Fotografie: Patrick van Andel

 
 
2 Comments
  1. goede morgen het zijn weer prachtige plaatjes zo mooi in gericht. ik geniet er gewoon van om dit te zijn doe ook aan me zelf denken met het in richting m Bos

  2. Goedemorgen, wat leuk zeg!!! En prachtige foto’s die je kunnen inspireren om je huis weer te restylen ;P
    Ik ben best zenuwachtig want in de eerste week van Augustus komt Colinda Borst- van Loon bij ons thuis een fotoshoot doen voor de derde uitgave van BrocanteBlog Magazine met een Kersttintje.
    Ik heb er enorm veel zin in!! Ga zo door met deze “zes vragen aan..”