Zes vragen aan | Monique van Aalten

Wil je jezelf even kort voorstellen? 

Ik heet Monique en ben geboren en getogen in het mooie Apeldoorn. Eric en ik zijn reeds 38 jaar samen en helemaal op elkaar ingesteld qua interieur zaken. Mijn leeftijd is 55 jaar en zolang als ik mij kan heugen is het decoreren en etaleren van mooie spullen mijn grootste hobby. Wij wonen al 28 jaar in een mooie verbouwde hoekwoning in een hele gezellige buurt. Op de één of andere manier zijn wij altijd wel bezig met het verfraaien van ons huis. Het is een groot voordeel dat Eric bijna alles kan maken en dit ook leuk vindt. Wij hebben ooit een kleine maar gezellige keuken aan laten bouwen, tevens sinds een paar jaar de woonkamer vergroot met 20 vierkante meter. De veranda van 28 vierkante meter is een extra leefruimte geworden waar we heel veel plezier van hebben. Qua klusruimte kan Eric kan zich helemaal uitleven in de drie garages die wij ondertussen hebben kunnen kopen achter ons huis. Mensen vragen ons wel eens waarom wij nooit een ander type woning hebben gekocht, maar wij hebben niet echt de behoefte gehad. Deze woning geeft ons een groot woonplezier en elk plekje en hoekje is door Eric onder handen genomen wat vertrouwd voelt.

colindal00008

2015122700004

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Jaren geleden kwam ik in contact met iemand die haar huis in de brocante sfeer had ingericht en ik werd op slag verliefd op deze stijl. De eerste paspoppen kwamen toen in ons huis, evenals oude houten kastjes, verweerde gietijzeren potten, oude prenten enzovoorts. Eric moest hier heel erg aan wennen en stelde elke keer weer de vraag wat ik toch moest met die oude zooi. Ondertussen weet hij niet beter, wat mij de vrije hand geeft om me uit te leven in ons huis met het toepassen van de brocante sfeer. Bij de aankoop van meubels wordt er uiteraard wel eerst overlegd, zoals de oude klepbank (net gekocht) die door Eric eerst onder handen wordt genomen. Deze komt straks bij de eethoek in de woonkamer te staan.

colindal00012

colindal00005

colindal00003
Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis?

Ik heb meerdere spullen waar ik elke keer weer verliefd naar kijk, zoals de oude buste, de shabby etalagepoppen en de prachtige oude paspoppen. Voor mij is het belangrijk dat spullen op een bepaalde manier worden gestyled, dit geeft mij dat “wauw” gevoel.

colindal00004

colindal00010

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik heb vaste internet adressen waar ik bijna dagelijks even op kijk. Dit zijn blogdames die of gewoon (zoals ik) hun blog puur als hobby hebben, of een webwinkel hebben waar zij prachtige brocante spullen verkopen. Ik heb zelf een woonblog waarop ik enkele van deze deze sites noem www.moniques-style.nl.

colindal00007

colindal00009

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Wij willen onze zolder opnieuw gaan aanpakken door alles te verven, sauzen, nieuwe vloer, andere raam aankleding enzovoorts. Er komt dit jaar een andere voordeur, Eric gaat deze zelf maken. Het voordeel hiervan is dat je de deur helemaal naar je eigen zin kan ontwerpen.

colindal00013

colindal00002
Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Op dit moment heb ik geen speciale wensen, meestal loop ik vanzelf tegen iets aan wanneer ik een brocante fair bezoek. Een echte aanrader is o.a. de fair in Edam (1x per jaar) en de fairs bij The Pollewop Place in Emst.

colindal00011

colindal00006

4 Comments
 1. Dag Monique,
  Wat heb je het prachtig ingericht! Smullen, die foto’s en een leuk verhaal!
  Groet,
  Agaath

 2. Hoi Monique,
  Wat een fantastisch sfeertje hebben jullie in huis, chapeau….héél smaakvol ingericht!!
  Dankjewel voor je mooie verhaal en dat we een kijkje in jullie mooie huis mochten nemen!
  Lieve groetjes,
  Brigit
  Minoes – Brocante ❤

 3. Leuk om je verhaal te lezen en mee te hebben mogen kijken in jullie huis Monique!
  thx
  gr Karin
  (Belle Vieille)