Zes vragen aan | Mieke van Ewijk-Janus

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Mieke van Ewijk-Janus en ben al 38 jaar getrouwd met Frans. Daarnaast heb ik een zoon en een dochter maar die zijn al lang de deur uit.Ik ben 59 jaar en heb drie kleindochters en er is een 4e kleindochter op komst. Op de woensdagen pas ik op en dat vind ik heerlijk om te doen.
Ik woon in IJmuiden en daar heb je van alles om te doen zoals naar het strand en het bos gaan. En ook de duinen, daar ben ik ook regelmatig te vinden met mijn Nordic Walking stokken.

We wonen al ruim 18 jaar in een huis uit 1955. In de loop der jaren hebben we wel hier en daar het een en ander veranderd. Onder andere de tuin, het aanleggen van een vijver en deze vervolgens weer dichtgooien…
Mijn hobby is schilderen, zowel acryl als aquarel. Ook schilder ik brocante items die ik tegenkom in het buitenland en bij kringloopwinkels in Nederland.

image2

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Ik denk dat mijn interesse voor brocante in mijn kindertijd is geboren. Mijn ouders hielden van antiek en zodoende zijn we bij veel antiquairs geweest. En natuurlijk op Koninginnedag de markten afstruinen.
Vroege, toen ik nog thuis woonde, verschoof ik al vaak de meubeltjes in mijn kamer.

 

image4

 

Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis?

Mijn mooiste item is toch wel de paspopjes die ik heb staan in de woonkamer en in de gang op een plank. De meesten komen uit het buitenland.

 

image6

image1 (4)

image4 (1)

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt voornamelijk uit een aantal tijdschriften zoals  Liefde voor Brocante en de Ariadne At Home Brocante special. Ook uit de boeken van Liefde voor Brocante. En daarnaast ook de app van Pinterest.

In onze tuin ben ik ook altijd met brocante items in de weer. Ook kan het gebeuren dat ik iets op internet tegenkom op een doordeweekse dag, en dat we vervolgens op zaterdagochtend met de auto naar Friesland gaan, met broodjes en koffie voor onderweg, om een kastje op te halen.Of  door storm en regen over de afsluitdijk met een dressoir uit Groningen.
Het kastje boven het dressoir komt uit Friesland en het dressoir uit Groningen, wat is geverfd met de kleur Old White van Annie Sloan.

 

image6 (1)

image3

image2 (1)

 

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Wat ik zou veranderen in ons huis zal niet zo veel meer zijn op het moment. Misschien met de tijd een ander bankstel en andere stoelen bij de eethoek. Maar ik ben tevreden zo. Het kan ook zo zijn dat zodra ik morgen naar de kringloop ga en iets moois zou zien, dat ik weer het een en ander verander in huis. Dat is echt mijn grote passie.

 

image3 (1)

 

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Op mijn verlanglijstje staat nog wel een miniatuur paspopje die je vroeger veel op toonbanken zag. Maar die zij erg prijzig, dus dat komt nog wel een keer. En anders niet, ik ben tevreden zoals het is.

image5

Fotografie: Mieke van Ewijk-Janus

1 Comment
  1. Gezellig je interieur…mooi met de paspoppen, ook de kleintjes in de gang!
    En i.d.d. je tuin is ook helemaal Brocante waardig, mooi met de zinken items, en het beeld en het badje…heel gaaf!