Zes vragen aan | Martine van Dongen

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Martine van Dongen, getrouwd met Mark en samen hebben wij twee zoontjes, Morris (4) & Oliver (1,5).
We wonen sinds eind 2014 in ons huidige huis en hebben hier flink moeten klussen. Zwaar maar ook erg leuk! Zo wordt je huis al heel snel je ‘thuis’.

IMG_20160106_120818344_HDR-(2)

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Bij het verlaten van mijn ouderlijk huis, gingen er wat meubels met mij mee. Een oude eethoek, een verzameling blikken en de grenen buffetkast. Deze hebben we kort geleden in een blauwe kleur geverfd (uhm ja, de lades moeten nog).

Aangezien we van een 2-kamer appartement naar een eengezinswoning verhuisden, groeide het aantal spullen snel;-). Mijn smaak begon zich steeds beter te ontwikkelen en ik kreeg voor mezelf duidelijk wat ik nu wel en wat ik niet mooi vond. Ik haalde de spullen overal vandaan en kwam daardoor ook in aanraking met markten en fairs. En dan ben je opeens bezig met het opzetten van je eigen webwinkel “Een huis vol geluk”!

Ik kom vaak spullen tegen waarvan ik mij dan herinner dat we ze vroeger in huis ook hadden. Toch van huis uit iets meegekregen van deze stijl denk ik dan. Ik denk dat mijn moeder ook verliefd was op deze stijl, maar kan het helaas niet meer navragen.

IMG_20160108_095920370-(1)

Wat is op het moment het mooiste artikel in huis? 

Het mooiste…!? Elk item heeft zijn eigen charme en zijn eigen verhaal. Dit is echt heel lastig maar als ik dan echt moet kiezen ga ik toch voor de Verkade kist. Het is een mooie eyecatcher en deze is nog erg handig ook om de verzameling speelgoed van de jongens in op te ruimen. Deze gaat nooit weg.

_20160108_102713-(1)

Waar haal je je inspiratie vandaan?

De inspiratie krijg ik door tijdschriften, internet en door het zelf stylen. Ik probeer verschillende stijlen te combineren waardoor het mijn eigen stijl wordt. Oud, nieuw, brocante, vintage, industrieel, het kan allemaal! I love it!

IMG_20160108_095256941-(1)

 

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Ik zou wel een andere bank willen maar daar wacht ik mee tot de kindjes wat groter zijn ;-).

IMG_20160108_100442691_HDR-(1)

Welke items staan er op je verlanglijstje?

Er staat eigenlijk niet echt iets op mijn lijstje. Als het op m’n pad komt en het spreekt mij aan voeg ik het toe aan de collectie.

IMG_20160108_100353453_HDR-(1)

 

2 Comments
 1. Leuke eigen stijl!!
  De Verkade kist is idd niet alleen gaaf zo met de oude ladder er achter, maar zeker ook heel erg handig om het speelgoed in op te bergen.
  De grene kast is mooi geworden in z’n nieuwe mooie kleur blauw…jasje!
  En dat hoekje op de aanrecht in de keuken…heel mooi sfeervol!!
  En nu je alleen nog even kwaad maken, en die 2 laadjes van de kast schilderen…??

  1. Dankjewel, Marianne!
   Ik moet me inderdaad nog even kwaad maken op die kast 😉 dan is het plaatje compleet.