Zes vragen aan | Marry van Oppen

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Marry van Oppen-van Aalst, 58 jaar en ben geboren en opgegroeid in Zwijndrecht. Rond mijn tiende jaar zijn wij verhuisd naar Dordrecht.

Ik ben getrouwd met Richard en samen hebben we twee kinderen; onze zoon Dennis (32) en onze dochter Saskia (27). Daarnaast hebben we twee kleinkinderen genaamd Mees en Olivia.
Ook ben ik gek op onze twee poezen Koekie en Doortje.

Wij wonen in het kleine maar zo gezellige dorp ’s Gravendeel. dit ligt in de Hoeksche Waard, vlakbij Dordrecht. En we wonen hier al 17 jaar met veel plezier. Ons huis is niet heel oud maar we hebben binnen wel veel brocante hoekjes gecreëerd.
Mijn grootste hobby is oude schatten zoeken op rommelmarkten. Ook heb ik samen met mijn dochter Saskia een gezamenlijke hobby;  onder de naam ‘Vleugje Brocante’ staan we veel op brocante markten, verkopen we ook onze spullen via Marktplaats, en hebben we een eigen Facebookpagina genaamd Marry & Saskia Vleugje Brocante.

 

IMG_9239

IMG_8160

 

Hoe ben je  in aanraking gekomen met brocante?

Mijn passie begon rond mijn achttiende. Toen werkte ik in een bejaardentehuis en vond ik de spulletjes bij de cliënten erg mooi.
Voorheen was brocante nog niet echt wat het nu is. Vroeger had je wel antiek en gewoon tweedehands spullen. Tegenwoordig heb je de spullen die wij nu verkopen zoals onder andere Franse brocante. 
De laatste tijd is brocante wel heel erg in, en is er steeds meer aanbod.

IMG_8987

 

Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis?

Ik kan niet een item uitkiezen omdat ik meerdere mooie items heb. Maar mijn pronkstukken zijn mijn mooie sofa doll pop, half doll poppen en Bambi hertje. Ook heb ik prachtige oude Franse bouti’s in huis liggen en oude Franse stoffen dozen en lingerie hoezen.

IMG_9523

IMG_8804

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik lees graag interieur tijdschriften zoals onder andere de Ariadne at Home Brocante, Liefde voor Brocante en Jeanne d’Arc Living. Ook landelijke tijdschriften lees ik graag. Ik haal daarnaast ook inspiratie van internet en op markten. 

IMG_8154

 

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

In de loop van de jaren hebben we al veel veranderd waar ik heel blij mee ben. Ik zou in de toekomst nog wel graag een nieuwe landelijke bank willen hebben en een mooie vloer. Maar mijn interieur verandert regelmatig met onze nieuwe items. Zodra die weer verkocht zijn, komt er weer iets anders voor in de plaats.

IMG_8839

 

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Ik zou nog graag eens een oude glazen apothekerskast willen hebben. Voor de rest eigenlijk niet zo veel. Door Vleugje Brocante verander ik regelmatig de inrichting bij mij thuis.

IMG_9199

6 Comments
 1. Leuk om even binnen, de mooie en gezellige Brocante hoekjes te hebben mogen zien!!!
  En ook dat je net als ik heb gedaan, samen met onze jongste dochter op Brocante marktjes gestaan!!!!

 2. Wat leuk dat je jouw passie met je dochter kan delen Marry. En jullie hebben goed gevoel om e.e.a. te decoreren.

  PS Is het correct dat je licht blauwe spitzen hebt hangen. Zijn die te koop?

  1. Hoi hoi

   Dank je wel

   Ja gaaf he die blauwe spitzen alleen deze heb ik ooit gekocht omdat ze zo zeldzaam zijn zijn deze niet voor de verkoop 😉

   Gr marry

 3. Wat een leuk artikel. Je sofa doll vind ik persoonlijk het aller mooiste. Daar ben ik echt voor aan het sparen. Succes met je handeltje,:)

 4. Dank jullie wel
  Voor alle leuke en lieve berichtjes

  Ik doe het ook heel graag samen met mijn dochter! Die heeft de zelfde smaak en passie als haar moeder

  Neem gerust eens een kijkje op onze pagina en bij vragen stel ze gerust via onze pagina

  Liefs marry