Zes vragen aan | Marielle van Luijk

Wil je jezelf even kort voorstellen?

De trouwe brocante fans hebben vast al een aantal blogs van mij voorbij zien komen, maar voor degenen die mij nog niet kennen zal ik een snel introductiepraatje houden. Ze noemen mij in Hongarije ook wel Marcsika, maar degenen in Nederland kennen mij als Mariëlle van Luijk. Een studente die naast haar passie voor muziek ook een sterke gedrevenheid heeft voor brocante en in het bijzonder Hongaarse brocante.

blog6
Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Goeie vraag, eigenlijk heb ik geen idee meer hoe dat is gekomen eigenlijk. Ik heb het altijd erg mooi gevonden, maar toen ik een jaar of 15 was liep ik langs een antiekzaak en heb ik daar mijn eerste Dresden porseleinen beeldengroep gezien. Ik had er de hele vakantie over nagedacht, maar ik kon het niet uit mijn hoofd zetten en uiteindelijk heb ik ze gekocht. Prachtig vond ik dat, het is zeer verfijnd porselein en dus ook ontzettend broos. Er is een soort van ontwikkeling gaande, want ik ben gestopt met het kopen van het algemene brocante zoals we kennen en ik ben mij gaan specialiseren in Hongaars brocante. Daarom heb ik foto’s gemaakt van beide, maar ik prefereer toch echt hetgeen wat ik nu verzamel. 
 

blog5
Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis?

Dat is ook een goeie vraag. Jeetje, ik ben eigenlijk aan al mijn spullen gehecht, ik zou er geen een willen missen uit mijn collectie. Toen ik mijn Hongaarse verzameling had uitgeleend heb ik ze weken moeten missen en zodra ik deze weer terugkreeg was ik blij met elk voorwerp, het hoort namelijk ook echt bij mijn identiteit.
 

blog3
Waar haal je je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik voornamelijk van Pinterest, maar dan geen interieur of stylingtips, daar ben ik denk ik zelf wel creatief genoeg voor. Op Pinterest verzamel ik plaatjes van de boerenhuizen in Hongarije, want mijn doel is om mijn kamer, of toekomstig huis in die stijl in te richten. Hoewel ik al aardig op weg ben, is het nog niet helemaal hoe ik het zou willen.
 

blog2

IMG_1127

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Zie de vorige vraag voor het antwoord.

 
blog8

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Een beschilderde klepbank. En daarmee bedoel ik dus de originele beschilderingen en niet die walgelijke kleuren waarmee verkopers in Nederland deze beschilderen, zoals roze of wit. Ik had er ooit een gevonden via marktplaats, maar aangezien ik te enthousiast was heb ik hiermee de verkopers aangestoken en helaas besloten ze de bank nog even te houden.
 
blog7
 
 
2 Comments
  1. Al meerdere berichten van je langs zien komen inderdaad. Hoewel ik de Hongaarse stijl zelf niet in mijn huis heb omdat het niet mijn ding is, vind ik het leuk om te lezen dat iemand zo jong al met het brocante virus is besmet. Ga zeker zo door.
    Gr Jeannet

  2. Lieve Jeanett,
    Dankjewel voor je reactie, het moet inderdaad echt bij je passen, het is een nogal ongepolijste, ruwe stijl en niet zo verfijnd als de Franse of Engelse stijl. 🙂