Zes vragen aan| Marianne Stokman

Wil je jezelf even kort voorstellen? 

Hoi, ik ben Marianne Stokman, 66 jaar oud, en al bijna 46 getrouwd. Ik heb 2 dochters, 1 schoonzoon, 4 kleinkinderen en wij wonen al bijna 33 jaar in een eengezinswoning, met vrij uitzicht op een mooi park.
 

20150512_174730_LLS

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Al vanaf dat ik 10 jaar was vond ik oude spulletjes al leuk, en was ik vaak aan het schuiven en rommelen om mijn kamertje steeds anders/gezelliger te maken.
Ook heb ik tot eind juni 2010, 5 jaar samen met mijn jongste dochter (ook gek op brocante) een leuke brocante winkel gehad. Vaak gingen wij op pad voor leuke spullen, en knapten ze ook zelf op.
 
la chambre brocante


Wat is op dit moment het mooiste item in je huis?

Mijn mooiste item in huis op dit moment vind ik moeilijk om te beantwoorden omdat ik bijna alles mooi vind wat ik heb. Maar waar ik aan gehecht ben, zijn de oude spulletjes in de oude open kast, waarin allemaal dierbare spulletjes van mijn ouders en dierbare foto’s staan.
En ook het door een van mijn brocante vriendinnetjes zelfgemaakte beertje genaamd Truitje. Gemaakt van een oude trui van mij. Dat zijn onder andere de dingen die nooit weg zullen gaan.
 
 
20150623_160645


Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit diverse brocante tijdschriften waarvan ik op dit moment het nieuwe tijdschrift “Liefde voor Brocante” heel gaaf vind. Ook bij mijn groepje lieve brocante vriendinnen, die net als ik, aangestoken zijn met het brocante virus. Bij elkaar doen we telkens ook nieuwe ideetjes op, vooral omdat ook bij hen, de meubels nog al eens van plek veranderen!
 
20150326_103140


Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Er zijn verschillende dingen in huis die nodig opgeknapt en geschilderd moeten worden, maar die er helaas door vervelende omstandigheden maar steeds niet van komen. Over het algemeen ben ik blij met mijn huis en het vrije uitzicht.
 
20150328_100228 (1)


Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Graag zou ik nog een ‘betaalbare’ oude Stockman paspop willen hebben. Ook denk ik nog steeds aan een mooi kippenhok met een ren in mijn tuin. Ik weet dan ook al precies hoe dat er dan uit moet gaan zien. Brocante waardig natuurlijk!
 
20150605_184333
 
1 Comment
  1. Wat weer een leuk vraaggesprek
    Leuk om te lezen dat een ieder weer op zijn eigen wijze geniet van “Brocante”

    Fijne dag Ineke