Zes vragen aan | Marianne de Koning

Wil je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Marianne de Koning (31) en woon samen met mijn man Wouter in een dorpje naast Rotterdam. We genieten samen in ons oude dijkhuisje uit 1901, waar nog een mooie mozaïekrand in de gevel is verwerkt. Ik werk in Rotterdam met thuis- en daklozen; kwetsbare, mooie mensen met een verhaal. Terwijl ik dit schrijf zie ik ineens een link met brocante: mooie spullen met een verhaal.

In mijn vrije tijd houd ik me onder andere bezig met brocante en maak ik graag foto’s van mooie hoekjes in mijn huis. Ik plaats de foto’s op Instagram en Facebook onder de naam ‘Brocante at Home’. Ik heb onlangs een groot aantal van deze foto’s af laten drukken en ga er binnenkort mooie fotokaarten van maken op kraft-karton. Ook houd ik van bloemen, leuke mooie plekjes ontdekken, samen zijn met mijn lief, kletsen met vriendinnen, films kijken, lekker eten en probeer ik met kleine, lieve daden de wereld een beetje mooier te maken. 

Hal

Logo vierkant kraft

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?
In mijn twintiger jaren had ik meer een VT-wonen stijl. Maar toen ik verhuisde en opnieuw mijn interieur kon bepalen, hoefde ik niet lang na te denken en ging ik helemaal voor brocante. Ik zocht vooral in brocante webshops waar ik mooie items heb gevonden. Maar toen kwam Wouter in mijn leven en heeft hij mij besmet met het kringloopvirus. We zijn met name verliefd op Belgische kringloopwinkels en twee keer per jaar stippelen we een route uit en gaan we op zoek. Bijna ons hele interieur bestaat uit meubels en accessoires die gebruikt zijn. Gevonden in kringloopwinkels, op Marktplaats of gekregen van mensen die iets weg wilden gooien. Doordat we onze tafels in dezelfde kleur hebben geverfd, de kasten dezelfde kleur krijtverf hebben gegeven en gekozen hebben voor een bepaalde kleurstelling, is er een mooie eenheid in ons interieur ontstaan.  

Brocante paard en kegelset
Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis?
Toen we nog maar net aan het klussen waren in ons huisje (een tweejarig project), vonden we in een kringloopwinkel in België een prachtige kroonluchter. We wisten meteen dat die boven de eettafel aan het balkenplafond moest komen te hangen. De kroonluchter heeft twee jaar, in een grote deken gewikkeld, in de schuur gelegen. Vervolgens heb ik hem op een mooie zomerdag in de tuin helemaal schoongemaakt en glom hij van pegel tot pegel. Nu prijkt de lamp inderdaad boven de eettafel en is het een echte eyecatcher in onze woonkamer.

Kroonluchter


Waar haal je je inspiratie vandaan?
Ik ben geabonneerd op een aantal tijdschriften waaruit ik veel inspiratie haal en waarin ik me in de weekenden heerlijk onderdompel: Jeanne d’ Arc Living, Brocante Blog Magazine, Liefde voor Brocante, Daphne’s Diary en de Ariadne at Home Brocante Special. Daarnaast vind ik veel inspiratie op Social Media zoals Pinterest, Instagram en volg ik veel brocanteurs op Facebook. Op mijn verjaardagslijstje staat vaak een mooi hardcover boek over brocante, ik heb inmiddels al een fijne stapel. Ik geniet vooral van mooie, rustige styling. 

Slaapkamer

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?
We hebben in ons oude dijkhuisje een mooie basis gecreëerd. Het heeft een balkenplafond, we hebben glas-in-lood-ramen geplaatst, de donkere walnoten houten vloer opgeknapt en zwart-wit geblokte vloeren in de hal, keuken en toilet gelegd. Ook de meubels in de woonkamer zijn mooi op elkaar afgestemd en creëren rust in het interieur. Met het inrichten en stylen van accessoires kan ik lang en uitvoerig bezig zijn. Ik word er totaal ontspannen van. Ik plaats iets, loop twee meter achteruit, verzet het een centimeter, loop weer achteruit, voeg iets toe, haal iets weg, voeg iets anders toe en ga zo maar door. Wanneer ik tevreden ben, kan ik er daarna lange tijd van genieten zoals het is. Ik ben geen grote veranderaar. De basis ga ik ook niet meer veranderen, want deze is afgestemd op de indeling van ons huis. Maar spelen met accessoires is verslavend en na een weekend ‘kringwinkelen’ in België volgt er altijd weer een sessie van stylen; nieuwe items combineren met bestaande zodat er weer nieuwe hoekjes ontstaan. Heerlijk!

Kringloopvondsten

Welke items staan nog op je verlanglijstje?
Een mooie oude buste en paneelluiken met een mooi patina in de kleurstijl van onze woonkamer.

Brocante accessoires

1 Comment
  1. Wat een gezellig vraag gesprek
    Leuk om zo’n jonge vrouw met zoveel passie over haar “brocante” interieur te horen vertellen

    Groet Ineke