Zes vragen aan | Manon van Tienhoven

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Hallo brocante liefhebbers. Ik ben Manon van Tienhoven en ben 44 jaar.
Samen met mijn partner Harry en Sam onze dochter van 8 wonen wij in het achterstuk van een stadsboerderij, verbouwd in de jaren 70. We wonen er inmiddels 12 jaar en zijn nog altijd niet klaar.
Beide zijn we dol op brocante (oude) spullen dus de Facebookpagina Milk & Cream Brocante leek het logische gevolg van onze gekte (want dat is het volgens mij).

IMG_3597

FullSizeRender (16)

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Mijn ouders hadden vroeger in Exmorra en later in Workum een antiekwinkeltje( zo heette dat toen nog) . Mijn broer en ik vonden het vreselijk als we weer op pad gingen…Onze gevleugelde kreet was dan ook “Antiek,antiek en wat word je er van; doodziek”. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de geschiedenis herhaalt zich. Onze dochter roept “Brocante is mega irritante”.
Brocante is altijd een deel van mijn leven geweest, in elk huis had ik ook oude dingen. Op m’n twaalfde kocht ik van m’n spaargeld dan ook een tafelkastje.

FullSizeRender (4)

Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis?

Het mooiste item is toch wel mijn oude aquarium met de emaillen bordjes. Er komen er nog altijd bij.

FullSizeRender

vFullSizeRender (11)

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit van alles en nog wat. Woonbladen, vakanties, brocante markten, Pinterest en Instagram. Ook voorheen de OSI groep op Facebook en nu een aantal andere Facebookgroepen zoals M.O.O.I.S. en Oud Roest en gewoon door om me heen te kijken.

IMG_3603

FullSizeRender (5)

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Onze keuken. Ik droom van een stoere keuken waar ons emaillen jaren 60 fornuis tot z’n recht komt. Ohja, en nieuwe stoelen. Deze bleken niet Sharpei proof.

FullSizeRender (9)

FullSizeRender (7)

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Ik heb niet echt iets op m’n verlanglijst. Je denkt dat je geen ruimte meer over hebt maar ruimte maak je als je ergens tegenaan loopt. Ik hoop nog eens spontaan tegen dezelfde Hala schaarlamp te ‘lopen’ als degene die we nu hebben, maar dan voor aan de andere kant van de bank.

IMG_3863

Bedankt voor jullie kijkje in ons huis.

Groetjes Manon

4 Comments
  1. Leuk Manon, om je foto’s te zien en je verhaal te lezen! Mooi hoor!
    Groetjes, Agaath