Zes vragen aan: Laura Gaanderse

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Laura (28) en woon samen met mijn man Dennis (31), zoontje Mees (9 maanden) en twee katten in een klein dorpje in de Hoekse Waard. Sinds begin dit jaar beheer ik de pagina Fleurettes Vintage en Brocante samen met mijn moeder (Fleurette, 54 jaar). Op deze pagina plaatsen we voornamelijk mooie foto’s die we van ons eigen interieur maken. 

Mijn stijl is vooral romantisch. Ik ben gek op oud linnen en kant, Franse gebloemde stof in pasteltinten en wit (beboterd) servies. Om deze items op de kop te tikken, ga ik regelmatig naar België en Frankrijk op schattenjacht. Doordat mijn huis dan voller en voller raakt, moeten sommige items plaatsmaken voor andere en worden deze verkocht via Marktplaats. In de toekomst staat een eigen webshop nog op mijn verlanglijstje!

DSC_0095

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Van jongs af aan werden mijn zusje en ik – vaak in alle vroegte – door mijn moeder naar rommelmarkten meegenomen. Ik weet hierdoor niet beter dan dat brocante in het interieur hoort. Tijdens deze rommelmarkt tochten scoorde ik ook de eerste items voor mijn eigen slaapkamertje, waaronder een schilderijtje met een meisje met een hond. Tijdens mijn zoektochten naar mooi brocante kom ik deze voorstelling nog vaak tegen.

Toen ik op mezelf ging wonen heb ik ook veel meubels op rommelmarkten gevonden. Deze zijn wit geschilderd. Door de jaren heen zijn de wit geschilderde meubels grotendeels gebleven en zijn de sfeermakers wat veranderd. Gelukkig is mijn man ook opgegroeid in een huis vol brocante, waardoor hij het ook kan waarderen.

DSC_0098

Wat is op dit moment het mooiste item in je huis

Er zijn verschillende items in huis waar ik erg blij mee ben. De meest recente items die ik heb gevonden en erg mooi vind, zijn een kandelaar met opaline bloemen, een mooi gebloemde bouti en een shabby buste zonder linnen. Daarnaast ben ik ook erg blij met mijn verzameling wit servies en lijstjes met strikken. 

Recent heb ik ook twee mooie sofa dolls gehad. Maar doordat ik geen mooi plaatsje heb kunnen vinden, zijn deze verhuisd. Één van beide dames heeft nu een mooi plaatsje bij mijn schoonouders gekregen. Zo komen en gaan items in mijn huis. De oude brocante luiken en stoffen gebloemde doosjes zullen echter niet snel van huisje wisselen.

DSC_0016

DSC_0090

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik uit bladen zoals Jeanne D’Arc Living en Franse brocante bladen. Daarnaast blader ik ook nog steeds graag in de boeken van Nina Hartmann. Pinterest en Facebook zijn ook goede inspiratiebronnen. Maar ook door ogen en oren in het dagelijkse leven open te houden, zit mijn hoofd vol ideeën.

DSC_0923

Is er nog iets dat je aan je interieur zou willen veranderen?

Onze woning is vrij nieuw. Toen we vier jaar geleden ons huis kochten, hadden de vorige bewoners een keuken geplaatst die bij een breed publiek in de smaak zou vallen, namelijk een vrij strakke open keuken. Omdat de rest van de woning brocante is ingericht, past deze keuken niet echt in het plaatje. Dus voor de toekomst staat een keuken die meer aansluit op de rest van de inrichting nog op mijn verlanglijstje.

DSC_0153

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Al even ben ik op zoek naar een oud kamerscherm met Franse bloemetjes stof. Bij iedere markt die ik de afgelopen tijd heb bezocht, was ik er op gespitst om zo’n kamerscherm te vinden. Helaas zonder succes. Maar doordat ik Marktplaats ook regelmatig in de gaten houd, heb ik toch een mooi kamerscherm kunnen vinden. We moeten er wel helemaal voor naar Groningen rijden (is voor ons ongeveer 2,5 uur rijden), maar dat is het waard! 

Daarnaast heb ik niet echt een specifiek item dat op mijn verlanglijstje staat. Door niet al te gefocust te zijn op een specifiek item, kom je vaak onverwacht mooie items tegen. Waar ik wel altijd op let zijn pasteltinten en bloemetjes. Die hebben een ongelofelijke aantrekkingskracht op mij.

DSC_0112

DSC_0209

3 Comments
  1. Hoi Nadine,

   Als je zoekt binnen Facebook op Fleurettes Vintage & brocante kom je vanzelf bij de pagina uit .

   Groetjes Laura

 1. Goedemorgen Colinda,

  Wat weer een gezellig vraaggesprek
  Leuk om elke keer weer te lezen dat een ieder weer van “Brocante” houd
  Tot de volgende post

  Groet Ineke