Zes vragen aan | Jeanet Meier

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Jeanet Meier, 48 jaar oud en woon samen met mijn man en kinderen in de Drentse hoofdstad Assen. We wonen in een fijn huis in het noorden van de stad, dichtbij de mooie natuur van het Balloërveld. We hebben de keuken uitgebouwd, waardoor we een heerlijke woonkeuken hebben gekregen.

2015-07-30-19-35-26
Ik heb een leuke part-time baan als tandartsassistente en de resterende tijd ben ik veel bezig met alles wat met brocante en wonen te maken heeft. Samen met vriendin Jet Westrik heb ik een webwinkel genaamd Jet en Doortje, en beheren we een Facebookpagina waar we geregeld wat inspiratiefoto’s op plaatsen en nieuwe artikelen te koop aanbieden.

1447313483768

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Tja, dat is een goeie vraag! Het is begonnen met een zoektocht naar een grote kast voor de woonkamer. We kwamen toen terecht in een grote boerenschuur, tjokvol met meubelen en oude doorleefde spullen. Volgens mij ben ik sinds die tijd anders naar dingen gaan kijken en ben ik het geleefde en gebruikte uiterlijk van de spullen steeds meer gaan waarderen.
Alle meubelen die wij in het begin van ons trouwen hadden gekocht, hebben inmiddels plaats gemaakt voor oude doorleefde exemplaren. Het idee dat iets al een lang verleden heeft, vind ik juist heel erg leuk. Het heeft ook meer karakter, als het er niet zo gepoetst en gepolijst uit ziet! Ik houd erg van kantjes en kleedjes, maar al te shabby hoeft voor mij ook weer niet. Ik vind een beetje sober en rustig erg mooi, eigenlijk wat je ziet op bijvoorbeeld Scandinavische woonblogs. Gek genoeg lukt het mij thuis niet om dat sfeertje te krijgen, ik vind blijkbaar teveel dingen mooi, wat vervolgens dan toch ook ergens in huis een plekje moet krijgen. Wel probeer ik een beetje eenheid en rust aan te brengen, door spullen met dezelfde uitstraling of kleur te groeperen. Mensen die bij mij thuis komen, hoor ik wel eens zeggen “Ooh, ik moet eens even rustig rondkijken zeg, er is zoveel te zien!”

2015-11-09-07-44-04 (1)

 

Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis?

Dat is ook een lastige vraag. Er zijn bepaalde dingen die ik voorlopig zeker nog niet weg doe, zoals mijn pas gekochte paspop, waar ik erg blij mee ben. Verder vind ik regalen ook altijd superhandig, je kunt er van alles op en aan kwijt! Ook vind ik oude tafeltjes en krukjes onweerstaanbaar. Maar soms krijg ik dan een moment waarop ik er klaar mee ben, en dan zet ik het te koop.

 2015-11-04-14-31-41

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik vind het erg leuk en ontspannend om te genieten van alles wat er voorbijkomt in de Jeanne d’Arc Living, Liefde voor Brocante, Pinterest en wat er te zien is op de diverse brocante blogs, en dan met name de Scandinavische. Ik denk dat het komt door het lichte en ruime karakter van de huizen daar en de sfeer die er om heen hangt, heerlijk!

 2015-06-12-18-33-58

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Eens een andere bank, dat is wel iets wat ik leuk zou vinden. En ik zou wel graag de bewuste grote oude kast eens met de kwast willen bewerken, maar dan krijgt ik geheid ruzie met mijn man, die overigens veel goed vindt, maar die kast is en blijft verboden terrein!

 IMG-20141129-WA0000

Welke items staan er nog op je verlanglijstje?

Ik heb niet echt een wensenlijstje. Het is een leuk tijdverdrijf om in binnen- en buitenland over brocante markten te struinen. Meestal doe ik dat samen met mijn “brocante” vriendinnen Jet Westrik en Linda Hoiting, om dan vervolgens tegen iets aan te lopen waarvan je denkt: Hee! Dát is mooi. Daar krijg ik spijt van als ik dat laat liggen! En dan zie ik thuis wel weer of het ergens bij past, en zo niet, dan heb ik toch de lol gehad van de goede vangst, maar dan gaat het toch door naar de webwinkel Jet en Doortje of neem ik het mee naar Brocante bij de Brink in Taarlo, waar ik samen met vier andere vrouwen in het voor- en najaar een leuke tweedaagse brocante verkoop Brocante bij de Brink organiseer.

2015-05-17-12-56-20

2 Comments
  1. Ziet er heel sfeervol uit hoor!
    Heerlijk ook zo’n grote keukentafel, en de houten bank er achter!!
    Mooie doorkijk vanuit de tuin helemaal naar de voorkant…en de oude houten kast, ja ik snap dat je die wel een likje wit wil geven (heb ik ook last van) maar als je al veel wit hebt…is het zo ook juist wel een mooie eye catcher!