Zes vragen aan: Hetty Koomen

Wil je jezelf even kort voorstellen? 

Ik ben Hetty Koomen, getrouwd met Peter en moeder van een 23 jarige dochter die inmiddels op zichzelf woont. Peter en ik wonen in een klein dorpje in Noord Holland in een rijtjeshuis samen met onze drie katten en dwergkonijn. Samen runnen we onze brocante webwinkel Kiki Lievendel en daarnaast ben ik al 35 jaar werkzaam in de zorg.

 brocantehetty1

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Al in mijn jonge jaren kwam ik in aanraking met wat nu brocante heet. Een oud bureautje wat ik eigenhandig heb opgeknapt was het eerste brocante item. Toen ik als 18 jarige de opleiding tot ziekenverzorgende ben gaan volgen en intern ging wonen, sleepte de familie spulletjes bij mij naar binnen om mijn mini huishouden compleet te maken. Leuke oude glaasjes, een mooi oud kastje. Het begin van mijn liefde voor brocante, die daarna alleen nog maar is gegroeid en waarmee ik mijn echtgenoot heb besmet.

 brocantehetty6

 

Wat is op dit moment het mooiste item in je huis? 

Het mooiste item in ons huis is denk ik het totaalplaatje, de verrassende styling hoekjes die ik ook regelmatig verander. Onze laatste grote aankoop is een oud grenen buffet/broodkast geweest. Het was liefde op het eerste gezicht. Hij stond in een tweedehands zaak en was toen niet te koop. De kast bleef in mijn hoofd zitten en toen ik een paar maanden later diezelfde zaak weer instapte om nog even te kijken bij mijn “liefde” bleek hij inmiddels wel te koop en was de koop dan ook snel gesloten. Er waren wel twee mannen en vrouwen voor nodig om de kast op zijn plaats te krijgen maar het is dan ook een plaatje.

brocantehetty2

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan en heb mijn eigen stijl. Ons huis staat niet volgestouwd met oude spulletjes want ik vind het belangrijk dat het leefbaar is dus een lekkere bank(wel met brocante uitstraling), de tv in een kast achter deurtjes.

brocantehetty3

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

We hebben net een behoorlijke verbouwing achter de rug, de beneden verdieping hebben we helemaal geschilderd, behangen en voorzien van een nieuwe vloer en raamdecoratie. Het volgende project is de achtertuin. Ook deze zal een brocante uitstraling krijgen met schuur en overkapping waar we dan onze brocante handel kunnen uitstallen.

 brocantehetty5

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Wat staat er nog op mijn verlanglijstje; een kruidenierspotten rek met drie potten zou ik geweldig vinden en brocante met lavendelmotief voor mijn verzameling.

brocantehetty4

No Comments Yet

Comments are closed