Zes vragen aan: Helma

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Helma en woon met mijn man, dochter, kat en twee vogels in een prachtig oud dorpje in Drenthe. We wonen in een leuk huis, maar zouden graag nog eens in een echt oud huis met oude details erin willen wonen. Onze droom is al jaren om een B&B te runnen in Nederland of in Frankrijk. Die dan in te richten met brocante spullen die gasten ook kunnen kopen. Lijkt me een super leuk concept. En dan kun je dus elke keer lekker gaan struinen om de kamers weer aan te vullen, wat een straf.

Het is echt al jaren een droom van ons….wie weet komt het er nooit van…wie weet wel……dromen moet je houden.

 
helma2 (1)

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Mijn oudere zus woont al meer dan vijfendertig jaar in France. Nu in het prachtige Zuiden, maar daarvoor bij Parijs. Wij gingen vaak voor en lang weekend die kant op en bezochten dan vaak de Marché aux puces. Altijd lekker om dan iemand bij je te hebben die de taal vloeiend spreekt maar ook de bijzondere plekken weet te vinden. Daar hebben we heel wat aankopen gedaan.
Onderweg kwamen we ook vaak de wat kleinere markten tegen waar we echt bijzondere stukken vonden. Ons favoriete vakantieland is nog steeds Frankrijk en als we onderweg een markt tegen komen gaan we meteen op de rem. Ook in onze hoofdvakantie plannen we, vaak op de zondagen, een aantal markten die we dan gaan bezoeken. De camper is vaak goed gevuld als we weer huiswaarts gaan.

Het is de stijl van wonen waar we allebei van houden. Dat is natuurlijk heel prettig. We kopen met ons gevoel, zijn niet van de trends. We moeten het zelf mooi vinden anders gaat het niet mee. Ik ben erg van de vrouwelijke brocante zoals paspoppen, korsetten, schoentjes, laarzen en kant. Ik kan er geen genoeg van krijgen.
Als het thuis te vol wordt gaat er weer wat in de verkoop. Als we iets mooiers tegenkomen ook.

 unnamed

Wat is op dit moment het mooiste item in je huis?

Dat kan ik echt niet zeggen. Het is de combi van het totaalplaatje. Ik ben verliefd op paspoppen…en dan dus ook op de antieke kleding en schoenen. Maar ik heb laatst een oude piano gekocht. Echt super. En dan de oude luiken, je kunt er zoveel mee doen. Ik heb er nu twee voor het raam staan. Het maakt het wel iets donkerder maar het geeft zoveel sfeer. Ze staan ook in de rest van de woonkamer….toch wel één van onze favorieten. Ook spiegels en regalen tja noem maar op. Ik kan echt niet kiezen hoor! Zucht … ha, ha.

 helma4

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Natuurlijk uit de bladen. Waar ik nu zelf ook een paar keer in heb gestaan en in het boek Liefde voor Brocante. Niets zo leuk als de binnenkijkers. En dat je er met je eigen huis in staat. Ik vind het een hele eer en voel me elke keer weer supertrots!
Maar aan inspiratie ontbreekt het niet. Mijn hoofd loopt elke keer weer over van ideeën, dit heb ik altijd gehad. Zo was ik vroeger al heel veel bezig om mijn kamer om te gooien en spulletjes leuk bij elkaar te zetten. Het heeft er altijd wel in gezeten denk ik. Ook kreeg ik vaak zoveel reacties van mensen dat ik hier wat mee moest gaan doen. Dus er zijn dingen op komst zoals en eigen webwinkel en een cursus styliste en misschien dan toch ooit de B&B.

Nu leef ik me vaak uit op fairs. Elke keer de kraam weer mooi maken, de contacten met lieve, leuke brocante verkopers en kopers. Ik vind het een feestje. Daarnaast verkoop ik mijn spullen al jaren via Marktplaats onder de naam La Brocanterie .

 helma (1)

 

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Ik ben een tevreden mens. Als ik ons huis in kom voel ik me een rijk mens. Ik heb alles wat mijn hartje begeert en meer. Spullen komen op ons pad. We lopen op onverwachte plekken tegen de mooiste spullen aan. Als het dan achterin ons oude campertje ligt weet ik al dat sommige dingen blijvertjes zijn. Dat ik er geen afstand van wil nemen. Ik weet het, het zijn maar spullen; het weegt niet op tegen dingen die veel belangrijker zijn in dit leven. Maar ze maken ons leven bijzonder leuk. Wij genieten van de stukjes nostalgie. Spullen met een verhaal en geschiedenis. Trouvailles. Een ode aan vroeger.

 helma3

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Ik sluit even aan op de vraag hierboven. Het is goed zo. Natuurlijk zal ik nog andere mooie vondsten doen. Dat weet ik zeker. En dan zal iets anders een andere eigenaar krijgen. Een oud huis zou echt super zijn. Daar zouden de spullen nog beter tot hun recht komen. Maar zo is het ook goed.

Onze lijfspreuk is dan ook vaak; Count your Blessings.

helma5

4 Comments
  1. Allemal even mooi , prachtig gebracht en zoveel sfeer echt een aangenaam gevoel (y) bravo

  2. Wat een leuk vraag gesprek
    Vind het heel gezellig elke keer je mooie blog te bezoeken

    Groet Ineke