Zes vragen aan: Hannie Mulder

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Hannie Mulder en woon in Maassluis.
Sinds 2001 heb ik een winkeltje in de wagenschuur van mijn ouders in Ter Aar. Eigenlijk is mijn winkeltje wat spullen betreft een verlengstuk van mijn huis, niet letterlijk want het is ligt 65 kilometer er vandaan.
 


Een beetje lastig is het wel, soms moeten klanten een paar dagen wachten voordat ik het kan versturen. 
Ik houd één tot twee keer per maand een open dag maar niet in de winter. Verder verkoop ik via marktplaats en fairs.  Om leuke spullen te zoeken reis ik regelmatig naar België en Frankrijk. Ik koop alleen wat ik zelf mooi vind. Het moet mij aanspreken. En natuurlijk moet het echt oud zijn.

 

 

f89d2b3470454527791ea76f8172f90f

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Misschien ben ik altijd al wat “nostalgisch” geweest. Ik ben opgegroeid in een oud huis, zowel van binnen als van buiten. Sommige mensen zullen denken ‘later neem ik allemaal nieuwe spullen’, maar ik dus niet.
Toen we ruim dertig jaar geleden een huis kochten richtten we dat ook in met oude spullen, alleen heette dat niet brocante maar antiek.
Gelukkig hield mijn man daar ook van. Hij ging al naar rommelmarkten voordat ik dat deed. Hij zocht naar blikken treintjes, oude camera’s en motoronderdelen, terwijl ik meer heb met oud serviesgoed enzovoorts.
Ongeveer vijftien jaar geleden begon het toch een beetje te kriebelen om winkeltje te gaan spelen. Mijn ouders hebben ruimte gemaakt in hun wagenschuur, met heel weinig ben ik daar toen begonnen.
Marktplaats begon in die tijd op te komen en ik ben toen ook via internet gaan verkopen. Later vroegen ze me ook voor fairs.
Ik ben bang dat ik dit virus niet meer kwijt raak…

 19fc7cb52d66923405289b28ff029b00

Wat is op dit moment het mooiste item in je huis?

Dat is moeilijk om te kiezen want de spullen die uit de familie komen en mijn parasolletjes zijn natuurlijk echt heel leuk. We genieten ook erg van onze antieke haard die we op een rondreis in Schotland hebben gekocht.
Ik ben altijd gespitst op bordjes “brocante” of “antiek” en dergelijke. Aan de oostkust van Schotland kwamen we dus bij een oud stationnetje terecht waar we een mooie gietijzeren haard te koop zagen staan. Hij paste precies in de auto en wel hebben hem verder door heel Schotland meegenomen.
Mijn handige man heeft thuis de oude haard uit de jaren 70 afgebroken en de nieuwe haard ingebouwd, en op een koude zondagmiddag gaan we lekker voor ons vuurtje zitten.

b987b1768283cb1d9e0d443c962e51da

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Boeken, bladen en natuurlijk internet. Pinterest, Facebook, de mooiste plaatjes zie je voorbij komen, en je vind altijd wel iets wat bij je past.
Vrouwelijke en verfijnde spullen, geborduurde monogrammen, afgebladderde verf en ijzeren rekken, ik vind het allemaal prachtig.
Tijdens mijn opleiding voor coupeuse heb ik kostuumgeschiedenis gehad daarom vind ik antieke kleding nog steeds ontzettend mooi. Ik hoef het niet allemaal zelf te hebben, als ik het af en toe maar kan bekijken. Dus als er ergens weer een tentoonstelling is ga ik er vaak met mijn dochter op af.

 

7528f4a89186350dde946aad5d001892 

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Mijn man heeft net twee vaste kasten gemaakt van oude luiken, dus hij is er nu weer even klaar mee. Maar ik heb voorzichtig al een volgend plan aangekondigd; een kastenwand van oude deuren in de slaapkamer. En als je ergens aan begint komt de rest natuurlijk vanzelf. 

 366ee9df3a2c1418bf92c3e4d8a3caca

 
Welke items staan nog op je verlanglijstje?
 
Wat spullen betreft zou ik graag een oude tafel buste willen hebben. Een een oude cloche van een ijskar. Beide helaas niet echt goedkoop.
Wat helemaal leuk zou zijn? Een winkeltje of ruimte aan huis waar ik me helemaal kan uitleven. En ruimte, want dat kom ik altijd tekort. Maar verder ben ik tevreden met wat ik heb.

 
d2916d153e88a30d69f94c91347f7018
 
e9e4685665155e8372da8b6357076eb6
 
 
 
 
3 Comments
  1. Hannie en Colinda,
    Wat een leuk vraag gesprek
    heerlijk dat we zo kunnen genieten van “Brocante”
    Fijne dag
    Liefs Ineke