Zes vragen aan | Gerrie Gerris

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Hallo, ik ben Gerrie (47 jaar) en woon met mijn man Marcel, dochter Josje en Australian shepherd Jake in een klein dorpje in midden Limburg. We wonen al 22 jaar in een door ons zelf gebouwd vrijstaand landelijk huis.
Mijn stijl is eigenlijk een mix. Ik houd van Engelse bloemen, maar ook van Franse brocante en stoere elementen, als het wat kleur en sfeer betreft maar klopt. Waar ik niet van houd, is wit. Dat kom je bij ons weinig tegen. Naast brocante zijn onze tuin en het schilderen van stillevens mijn grote passie. Hierin komen ook brocante stukken terug.

P1030550

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Ik heb altijd al gehouden van de gezelligheid van een landelijk interieur (dit heb ik van huis uit meegekregen), maar dat hoefde niet altijd oud te zijn. Acht jaar geleden hebben we een flinke verbouwing uitgevoerd, waarna alles langzaam aan is vervangen door echt oude spullen met een verhaal. Als inspiratie voor de kleuren heb ik een oud stoffen ladenkastje gebruikt dat van mijn moeder is geweest. Ik heb het van haar gekregen toen we hier zijn komen wonen.
 
P1040433
 

Wat is op dit moment het mooiste item in je huis?

Ik heb eigenlijk geen favoriet item. Het is het hele kleurenpallet wat ik het mooist vind. Dit is ook wat ons interieur onderscheid van andere brocante interieurs. Dat is sowieso het mooie aan brocante, het is bij iedereen anders. De foto’s bij dit bericht geven die kleuren goed weer en hierbij voel ik me prettig. Als ik iets aanschaf moet het hier ook op aansluiten. Meestal val ik voor stoffen dozen met bloemetjes, zilverglas, halfdolls en servies. Mijn laatste aanschaf was een vliegenkastje waar ik heel blij mee ben.
 
P1040335
 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie natuurlijk van Facebook, Pinterest, blogs en tijdschriften. Maar de meeste inspiratie met name wat kleur betreft haal ik vaak uit oude films en series, daar ben ik gek op. Ik vind de kleuren en sfeer van “Het kleine huis op de prairie” bijvoorbeeld prachtig.
 
P1040445
 
P1030705

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Nee, ik mag van geluk spreken met dit huis en interieur. De indeling is goed zoals hij is en wij voelen ons hier prettig. En wat je aan spulletjes tegenkomt, weet je nooit. Met iedere nieuwe vondst verandert er weer een beetje. Al zijn de grote verschuivingen niet meer aan de orde. Onze badkamer zal te zijner tijd een keer vernieuwd moeten worden, maar dat heeft nog alle tijd. En ik wil in de tuin een keer een vaste overkapping van eiken hout. Maar nu zitten we nog prima onder een dak van blauwe regen.
 
P1030147

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Een antieke Franse bloemenkandelaar met een mooi patina (voor een redelijke prijs) staat nog op mijn verlanglijstje. Maar zoals de meeste mooie vondsten kom je ze een keer onverwacht tegen. Er naar gaan zoeken levert meestal niet veel op. Dat is het mooie aan brocante jagen, je weet nooit wat je tegenkomt.
 
P1040439
1 Comment
  1. Hoewel ik zelf wel meer van wit houd, gecombineerd met linnen tinten, en zink en roestig…vind ik alles wel mooi bij elkaar passen…en de keuken is zeker ‘mooi’ hoor!!