Zes vragen aan | Els de Graaf

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Els de Graaf, ik ben 27 jaar en getrouwd met Michiel. We hebben samen een klein jaar geleden ons eerste huis gekocht in Zutphen, waar we met veel plezier wonen met onze 2 hondjes!


20151029_121537

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Mijn moeder hield altijd al van kringlopen en rommelmarkten afstruinen en dit vond ik vroeger echt niet leuk. Pas toen ik 4 jaar geleden ging trouwen en ook voor het eerst echt een heel huis had om in te richten met een budget, ben ik ook gaan struinen in kringlopen en rommelmarkten. Ik ging het steeds meer waarderen en werd op een gegeven moment verliefd op brocante. We woonden eerst in een nieuwbouwhuis en ik merkte steeds meer dat mijn stijl niet bij het huis paste en dat ik (en later ook mijn man) me er niet zo thuis voelde. Toen ben ik een eigen bedrijfje met webshop begonnen Brocante D’elisa om zo toch maar met mijn (ondertussen) passie bezig te zijn: brocante, stofferen en restylen.

Een ruim jaar geleden besloten we een huis te kopen en nu hebben we een huis uit 1910, met nog veel mooie oude elementen, waaronder de vloer in de gang en alle massief houten deuren. Vanaf dat moment kon ik ook helemaal los gaan in ons eigen huis met brocante. Ondertussen heeft mijn man er nu ook plezier in en kan hij ook genieten van brocante en gaan we regelmatig samen op zoek en komt ook hij met zijn eigen inbreng, zo wordt het steeds meer onze smaak en helemaal onze eigen stijl!

20151029_120646

Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis?

Poeh echt een moeilijke vraag…Voor mijn eigen bedrijfje stoffeer ik regelmatig stoelen en banken, en ben daar helemaal gek van. Pas geleden heb ik de stoel voor de open haard weer onder handen genomen en ben daar nu verliefd op, maar volgende week kan het zo weer iets anders zijn. Pas geleden heb ik voor mijn verjaardag een oude paspop gekregen, en ook daar kan ik niet ophouden met er naar te kijken. Ook op onze piano ben ik helemaal verliefd. Die was eerst donkerbruin maar die heb ik gerestyled en nu is die prachtig roomwit. Ik merk dat ik steeds weer opnieuw kan genieten van alles wat ik in huis heb staan, en elke keer springt iets anders er weer uit.

20151029_120630

20151029_122326

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Overal en nergens. Ik hoef maar in een kringloop een leuk artikel te kopen en ik ga thuis helemaal los. De Ariadne at Home Brocante special is ook een grote bron van inspiratie, maar ook als ik bij anderen thuis ben krijg ik leuke ideeën, of ik met een vriendin die ook van brocante houdt aan het praten ben.

20151029_121115

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

We wonen nu een klein jaar in ons nieuwe oude huis, er moet nog veel aan verbouwd worden, en alles wat verbouwd is hebben we echt in onze stijl gemaakt, met brocante. Maar in de delen (met name de bovenverdieping) die nog verbouwd moeten worden staan nog wat ‘nieuwerwetse’ meubelen, die willen we erg graag gaan vervangen voor echte brocante items. En wat ik ook nog wel graag iets meer zou willen is meubelen waar de verf van afbladdert, maar manlief houdt daar niet zo van, dus tot nu toe hebben we een mix waar we allebei tevreden mee zijn, maar als het aan mij alleen lag hadden we meer afgebladderde verf op meubels ;). Sowieso verander ik regelmatig de inrichting, soms zomaar en soms omdat ik iets nieuws heb gekocht, dus de boel verandert vaak.

20151029_121856

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Voor mijn verjaardag heb ik een mooie oude paspop gekregen, die stond al heel lang op nummer 1. Op mijn verlanglijstje staat nu nog een mooi oud bed met gestoffeerd hoofd- en voeteneinde en een hele mooie oude bank. Daar ben ik nog naar op zoek.

20151029_122723

1 Comment
  1. Geweldig om nu in een oud huis uit 1910 te wonen, en daar helemaal los te kunnen gaan met Brocante.
    Prachtig hoe je de stoel bij de open haard zelf hebt gestoffeerd, en met het vachtje er in, is het een mooi sfeervol geheel bij de open haard.
    Hopelijk gaat je man (langzaam aan) toch om, dat hij ook echt oud gebladderde meubel stukken gaat waarderen, dat doorleefde brengt nog zoveel meer Brocante sfeer, en zeker in jullie mooie oude huis!!