Zes vragen aan | Conni Meijer Spaargaren

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Hallo, mijn naam is Conni Meijer Spaargaren.
Afgelopen januari was ik 37 jaar getrouwd met mijn Rob. Het huis is leeg geworden nadat de vogeltjes zijn uitgevlogen, maar gelukkig hebben wij ons hondje Pip nog! Wij hebben 1 zoon Ezra en 3 dochters Lotje, Salomé en Roosje. Zij hebben allen een partner en wij hopen over een paar maanden ons 7e kleinkind te mogen knuffelen.

 
Wij wonen in Zuid-Holland en hebben sinds juni vorig jaar een jaren 60 woning. Het is erg wennen, want wij hebben altijd in nieuwbouw gewoond en daar hoorde je bijvoorbeeld niets van de buren. De hond gromt bij de geluiden, want zij denkt steeds dat er iemand bij ons in huis is! Wij zijn het huis stukje bij beetje aan het veroveren en naar onze zin aan het maken.
 
Ik schilder al vanaf mijn 10e, met tussenpozen, met olieverf. Ook maak ik heel veel foto’s en mede daarom ben ik pas met een brocante blog begonnen. http://connispaargaren.wix.com/het-brocante-vliegje
En natuurlijk ben ik in huis bezig om het steeds gezelliger te maken!
 

 DSC00478 (1)

DSC00542

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Het begon met het kopen van een kast. Ik was met een vriendin naar een antiekwinkel en werd op slag verliefd op een zwarte kuifkast met een geslepen spiegel. Wij hebben hem tot op de dag van vandaag! Ik ben vol bewondering over het prachtige houtsnijwerk, dat iemand lang geleden vol geduld heeft gemaakt, een kunstenaar is daar bezig geweest.
En dat is wat mij zo aantrekt, een mens, lang geleden en dan de reis van zo’n kast. Waar is hij allemaal geweest en wat zou hij vertellen over alles wat hij heeft gezien en gehoord, wanneer hij spreken kon. Dat is wel even iets anders dan massaproductie.
 
DSC00526k
 
DSC00504
 

Wat is op het moment het mooiste artikel in je huis?

Dat is voor mij toch het gipsen kopje, dat ik jaren geleden voor mijn verjaardag kreeg van mijn man.
 
DSC00532k

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie uit woonbladen en van internet.
 
DSC00564
 
DSC00512
 

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Tsja, dat vraag je aan iemand die nog druk bezig is in het nieuwe huis!? Er zit b.v. een Tulp keuken in…ik had er nooit van gehoord, maar dat is een keuken van Hollands fabricaat.
Je begrijpt het al, het zegt mij niets. Het is een strakke keuken en ik ben Mevrouwtje Krul. Dus een nieuwe keuken zouden wij wel graag willen, maar dat komt over een tijdje wel.
Wij gaan dan ook eerst de tuinen doen in het voorjaar.
 
DSC00556
 
DSC00555
 

Welke Items staan op je verlanglijstje?

Er zijn wel een aantal droompjes. Ik zou graag een Mora klok willen en een mooi speelgoedpaardje. Maar dat is het leuke van verlangens hebben, je hebt nog wat in het vooruitzicht.
Maar tenslotte ben ik mij er altijd van doordrongen, je hebt alles maar even te leen! 🙂
 
DSC00560k
 
 
 
4 Comments
 1. Super leuk interview met prachtige foto’s!!
  Dankjewel Conni dat we even met je mee mochten genieten door ons een kijkje te geven in jullie huis en jullie leven……
  Lieve groetjes,
  Brigit
  Minoes – Brocante ❤

 2. Leuk geschreven, en prachtige foto’s van een mooi ingericht huis!!
  Die andere keuken gaat er vast ook wel komen, maar je hebt gelijk, in het voorjaar eerst de tuinen naar jullie wens maken…zodat jullie daar heerlijk van kunnen gaan genieten!!!