Zes vragen aan | Colinda Borst-van Loon

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Colinda Borst-van Loon, getrouwd met Jeroen en moeder van Luca (3) en Fleur (1). We wonen in Zeeland in een oud huis uit circa 1910. Naast het bloggen op deze site BrocanteBlog.nl  heb ik ook nog twee andere websites namelijk MeneertjeLuca.nl een online woonmagazine en BrocanteMarktplaats.com waarop mensen zelf hun eigen brocante, antiek, vintage en landelijke spullen kunnen verkopen en uiteraard ook kopen. Naast mijn passie voor brocante lees ik graag boeken.

bloemen1

DSC00721

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Toen ik in 2010 mijn eigen bloemenwinkel begon, waar ik ook woonaccessoires bij wilde verkopen, wilde ik geen standaard interieur hebben. Dus in plaats van naar de blauwe Zweedse woonwinkel te rijden, ben ik naar een rommelloods gereden en naar de kringloop. Daar stonden natuurlijk meer dan genoeg oude meubels die met een likje verf er weer stukken beter uit zouden zien en die goed dienst konden doen in mijn winkel. Omdat deze meubels ook verkocht te koop waren in de winkel, gingen we regelmatig “nieuwe” halen en ondertussen zag ik dat er ook een hoop andere leuke spullen te koop waren bij de kringloop. Steeds vaker gingen die ook mee naar huis voor thuis, of voor in de winkel. Ik wist toen nog helemaal niet dat die oude spullen brocante genoemd werden. Ik was dan ook pas 23 en wist nog weinig van interieurs af. Pas toen ik in begin 2011 een paar blogs op internet vond van dames die de brocante stijl in huis hadden wist ik dat het zo genoemd werd. Ik haalde hier dan ook veel inspiratie uit en begon ook eigenlijk vrij snel een blog. Dit is dus niet mijn eerste blog, we hadden er met de bloemenwinkel dus ook al een (die staat trouwens nog gewoon online).

We zijn pas echt los gegaan nadat ik in 2013 gestopt ben met mijn winkel en we daardoor dus ineens een heel huis kregen om in te richten. Daarvoor woonden we namelijk boven de winkel en hadden we alleen twee slaapkamers, een badkamer en keuken. Dus weinig plek voor brocante, dat verkochten we toen eigenlijk alleen maar in de winkel. Na gestopt te zijn met de winkel ben ik dan ook echt gaan verzamelen en gericht gaan zoeken naar mooie en bijzondere items. 

10171012_10202129848882275_2566647587058128296_n
Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis?

Dat vind ik een lastige vraag, want heb eigenlijk meerdere artikelen die ik erg mooi vind. Maar als ik dan echt moet kiezen dan zijn het wel mijn oude engelenvleugels waar ik er zelfs twee vrijwel identieke van bezit, ze komen dan ook van dezelfde kerk. En mijn kamerscherm wat ik in Frankrijk heb gevonden. Oh, en het oude reclamebord wat we laatst hier in de schuur vonden zal ook niet snel meer weggaan. 

P.s. Vandaag ook nog nieuwe oude engelenvleugels binnen gekregen maar nog geen echte goede foto van, maar je snapt dat die ook even favoriet zijn ;-).

064eb44fb352a90d9b3f287ad460106btest

10445109_10201960699533647_1844379329406729813_n
Waar haal je je inspiratie vandaan?

Eigenlijk overal en nergens. Van collega brocanteurs, lezers van mijn blog, Facebookvrienden die ook van brocante houden. En natuurlijk ook Pinterest, Instagram, andere blogs, boeken en tijdschriften. 

spitzen
Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Niet perse aan mijn interieur, dat verandert hier toch al regelmatig. Jeroen en ik zijn best wispelturig en kopen vaak iets wat we dan eigenlijk naar enkele maanden al weer beu zijn. En dan gaat het ook weer gewoon de verkoop in. Ons huis verandert dan ook vaak, en ik heb nu niet echt iets wat ik anders zou willen zien.
Wel hopen we over een aantal jaar, het liefste morgen al eigenlijk, een boerderijtje of ander uniek huis zoals een kerkje of zoiets te kunnen bezitten. En daarvoor heb ik echt al hele ideeën in mijn hoofd voor de inrichting. 

DSC00722

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Ik heb eigenlijk niet specifiek iets wat ik wil hebben, ik vind zoveel dingen mooi. Wel is beboterd servies altijd welkom, en voor de rest het liefste meubels en objecten die lekker verweerd zijn en in hun originele verf zitten. 

DSC00720

4 Comments
 1. Wat leuk om vanmorgen verrast te worden met een vraaggesprek met jou Colinda
  Leuk om wat meer van je te “weten”
  Prachtige foto’s

 2. wat heb je toch een heerlijk sfeertje ! ik ben verliefd op je keuken en ga dit zeker onthouden mochten wij onze keuken nog eens veranderen !
  lieve groet, Marja

 3. Goedemorgen Colinda!!
  Met name je keuken blijf ik een plaatje vinden..echt zo gaaf!!
  En wist wel dat je zelf een bloemenwinkel hebt gehad, maar niet dat jullie daar toen boven woonde.

  Fijne dag hoor!?

 4. Wat leuk om zo op deze manier “wat meer te weten te komen”. Grappig dat je dan in zo’n korte tijd al zo’n prachtig brocante huis hebt. Geweldig. Ik ben al 9 jaar bezig maar hier met mondjes maat omdat mijn man er totaaaaal niet van houd. Dus ja als ik los mocht gaan hihi. Ik heb hem wel zover gekregen dat we de badkamer gingen verbouwen vorig jaar. Die is ook echt mooi brocante geworden al zeg ik het zelf. Hi vind het net een olie vlek die zich hier verspreid haha. Wat een plaatje is je keuken. Ons eerst volgende brocante project. Dus ik heb nu een mooi voorbeeld 😉 Groetjessss Linda