Zes vragen aan | Cobie van Helden

Wil je jezelf even kort voorstellen? 

Mijn naam is Cobie van Helden. Ik ben 51 jaar, getrouwd met Jos. Moeder van twee dochters en een zoon en oma van drie lieve kleinkinderen.
Ik woon in Beegden, een dorpje dicht bij de Maas in midden Limburg. En werk één dag in de week bij Clayre & Eef, waar ik al 20 jaar de tekeningen voor de textielseries maak . Daarnaast mag ik de personages tekenen voor het tijdschrift ‘Daphne’s Diary’.
Na 13 jaar als kleuterjuf te hebben gewerkt, heb ik afscheid genomen van het onderwijs en ben ik de brocante webwinkel ‘van Mij en Co’ gestart.

DSC_5085
Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Als baby lag ik in een antiek wiegje en vanaf toen is er geen dag zonder brocante geweest. Mijn ouders hebben altijd van antieke spulletjes gehouden en als kind ging ik al met mijn vader op ‘antiekjacht’. Mijn slaapkamer was brocante en toen ik thuis wegging om met Jos te trouwen, ging al die brocante mee om het daarna alleen maar verder uit te breiden. Mijn ouders hebben dit aan mij door weten te geven. Mijn man en ik hebben in de loop der jaren van alles verzameld om ons huis mee aan te kleden en in te richten. Nu ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik de brocante webwinkel ‘Van Mij en Co’ begonnen, om meer met brocante en antiek bezig te kunnen zijn. En zo speelt brocante elke dag een nòg grotere rol. Ik geniet van alle spulletjes die ik elke week inkoop, elk met hun eigen unieke verhaal uit het verleden.

DSC_5164

Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis?

Dat vind ik een hele moeilijke vraag, waar ik geen antwoord op weet. Vooral de dingen met een emotionele waarde, zoals het zilveren naaischaartje van mijn oma en het antieke houten kermispaard dat ik kreeg bij de geboorte van onze oudste dochter, zijn voor mij belangrijk . En verder houd ik van alle spullen in ons huis, ze zijn allemaal welbewust met veel liefde uitgekozen.

DSC_5097

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Overal en nergens, dat wil zeggen; ik geef altijd mijn ogen goed de kost. Waar ik ook ben, er is altijd wel iets moois te ontdekken. Natuurlijk kijk ik ook in boekjes en op internet, om zo een beetje de trends te volgen. Maar ik doe vooral mijn eigen ding en volg mijn hart, dat voelt goed.

DSC_5088

 

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Niet echt. Misschien de antieke bank in de kamer. Niet omdat ik hem niet mooi is, want hij is werkelijk schitterend. Maar deze is vooral niet comfortabel om een avondje op te zitten.

DSC_5091
Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Ik ben dik tevreden. Soms komt er wel eens iets op mijn pad wat ik dan nog heel graag toevoeg aan dat wat ik al had. Maar niet omdat ik ernaar op zoek ben! Door mijn webwinkel ‘Van Mij en Co’ heb ik al steeds wisselende items in de inrichting. Zo geniet ik steeds weer van andere dingen.

DSC_5090

2 Comments
  1. Wat weer een leuk vraaggesprek
    Prachtig antiek en brocante heeft Cobie
    En wat hebben wij “brocante” liefhebbers toch allemaal een andere smaak

  2. Idd iedereen heeft z’n eigen smaak in de Brocante passie!
    Maar weer een hele leuke binnenkijker, bij iemand met een heel eigen Brocante styl…en dat is waar het om gaat…dat je jezelf thuis voelt in je eigen gecreëerde sfeer!!
    En dat is bij jou Coby zeker het geval!?