Zes vragen aan | Karin Maas

wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Karin, 47 lentes jong, getrouwd, geen kinderen, wel twee schatten van katten en woon op het platteland in een dijkhuis.

Bijna 10 jaar geleden ben ik als hobby begonnen met mijn (web)winkel ‘Het Brocante Dijkhuisje’ van waaruit ik brocante, tweedehandse spulletjes, curiosa, serviesgoed en dergelijke verkoop. Ik ging steeds vaker naar markten en daardoor werd mijn voorraad op een gegeven moment zo groot dat we 5 jaar geleden een zogenaamde kijkschuur bij ons huis hebben gebouwd en begin dit jaar is daaraan zelfs weer een serre aangebouwd.
De kijkschuur is op afspraak geopend, en elk jaar organiseer ik een minifair bij huis en af en toe een open dag. Dan is de kijkschuur de hele dag open.  Daarnaast organiseer ik sinds een aantal jaar ook brocante fairs op andere plaatsen, wat ook erg leuk is om te doen.
Ik sta ook bijna elke maand op een markt of fair. Vaak samen met mijn vriendin Yolan, wat altijd gezellig is. Met haar ga ik meestal ook op inkoop.

20151029_120051

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Je kunt wel zeggen dat ik al sinds mijn kinderjaren ‘besmet’ ben met het brocantevirus. Toen we het huis van mijn overgrootvader, de vader van mijn oma leeghaalden, ik was toen denk ik 11 jaar, dook ik de vuilniszakken in en haalde daar van alles uit om te bewaren, zoals een boxcamera, verrekijkertje en koffer. Nu na al die jaren staan al die dingen nog ergens in mijn huis, inmiddels verder aangevuld met nog meer spullen van overleden opa’s en oma’s. Zo heb ik het dagelijkse en ‘zondagse’ servies van oma, en de zilveren besteksets van mijn stiefoma en schoonfamilie. Dat soort dingen schijnen als vanzelf bij mij terecht te komen…niemand anders wil het en dan wordt er al snel naar mij gekeken. Ik gebruik het ook als het zo uitkomt.

?

Wat is op dit moment het mooiste artikel in je huis?

Ik heb niet echt één ding wat ik het mooist vind in huis. Het is vaak de combinatie van dingen, het geheel waar ik voor val. Zo kan ik momenteel enorm genieten van wat bovenop de televisiekast staat. Dat zie ik vanaf mijn plekje op de bank waar ik het meeste zit. Deze laatste aanwinst is de lampvoet, die ik los kocht bij Beau Belle Brocante in Giessenburg en waarvan ik zelf weer een complete lamp gemaakt heb.

?

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik blader veel in allerlei woonbladen en in mijn meer dan 80 interieurboeken (ja je leest het goed, ook een soort verslaving). Op televisie zijn tegenwoordig veel woonprogramma en ook op internet, winkels, markten, fairs en natuurlijk bij collega’s en vriendinnen, zijn ideeën op te doen.
Ik ga bij wat ik mooi vind en bij mijn interieur vind passen echter wel vooral af op mijn gevoel, en niet per se op wat de trend is op dat moment.

?

2014

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Oh, ik zou nog zoveel willen veranderen of opknappen in huis, dat is teveel om op te noemen. Toen wij hier kwamen wonen, heb ik eerst het huis op me in laten werken voordat we iets zijn gaan veranderen. Door tijdgebrek en andere prioriteiten zijn we nog steeds niet eens aan alles toegekomen. Maar dat geeft niet, wat komt dat komt. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld pas de muren van de hal geverfd en deze winter wil ik het toilet aanpakken.
Ik denk overigens dat het wel goed is om te blijven veranderen. Het is net als in het leven goed om niet stil te blijven staan, maar te bewegen, te veranderen, te leren… Zo zal de stijl, kleur en sfeer in huis ook mee veranderen.

515

20151029_120239

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Ik wil al een hele tijd nieuwe banken en zo zijn er nog een aantal andere meubelstukken die ik graag wil vervangen voor een exemplaar dat meer past bij mijn smaak van nu.
Mijn man is heel makkelijk, hij laat mij alles in huis doen en veranderen zoals ik wil. Maar bij grote veranderingen of aankopen, zoals een bank, zal ik hem toch altijd betrekken. Hij moet er immers ook goed op kunnen zitten.
Mijn sterrenbeeld is weegschaal en ik ben een echte. Ik hou van harmonie en overweeg de meeste grote aankopen zorgvuldig af. Ik zoek goed uit wat er te koop is en vergelijk zodat er uiteindelijk iets in huis komt wat helemaal naar mijn zin is. Zelden zal ik ergens spijt van hebben.
Er is ook nergens echt haast bij, want je kunt zonder veel dingen of met de oude exemplaren, al zijn die minder mooi, immers ook prima leven. Ik zie wel wanneer ik ergens tegenaan loop. Zodra ik gericht naar iets ga zoeken dan vind ik toch vaak niet wat ik wil. Zo heb ik 5 jaar gezocht naar de juiste televisiekast qua stijl en afmetingen. Dus dat doe ik niet meer. Dat houdt het ook wat spannend, zelfs voor een weegschaal als ik.

2015
 

?

20151029_120239

 

?

 

10 Comments
  1. Vooral de 1e foto met de kist met een gedeelte van je verzameling van 80 Brocante interieur boeken, en het mooi gestylde bedtafeltje er boven op…vind ik heel mooi!
    En de foto met het Luik voor het raam en het hoge (venster) bankje…vind ik ook gaaf.
    En verder heb je nog veel meer prachtige spullen staan hoor!

  2. Heel mooi stukje weer zeg! Mooie spullen gezien mooie sfeerplaatjes en leuk geschreven..is leuk bij je Karin!

  3. Wat een leuk bericht en wat een sfeervolle plaatjes allemaal. Ik krijg zoveel inspiratie uit deze blogjes, heerlijk! Wat een fantastische spulletjes en styling. Dat vind ik zo knap!