Inspiratie | De verzameling van Colinda

Bijna iedere brocante liefhebber heeft wel een zwak voor een bepaald item, zo erg dat het meestal niet bij een van deze dingen blijft en er al snel een verzameling ontstaat. 

Vandaag laat ik jullie een van mijn verzamelingen zien. Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk wel meerdere dingen verzamel als ik goed om mij heen kijk in huis. Zo heb ik meerdere paspoppen, meerdere stoffen dozen en ook heel veel wit en beboterd servies.

Bij servies heb ik wel een zwak voor confiture potten van het Franse merk Felix Potin. Het zijn er nog maar vier, maar als ik er meer tegen zou komen dan kan ik het niet laten om ze te kopen.

Ik zal je even kort vertellen hoe mijn verzameling is ontstaan.  Mijn eerste Felix Potin pot kocht ik  in Maart 2014 op een brocante markt in Frankrijk. Helaas sneuvelde deze pot tijdens de autorit naar huis, wat op zich al jammer was, maar al helemaal omdat we dat ritje naar Frankrijk al bijna geen vondsten hadden gedaan. Thuis gekomen kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om deze pot weg te gooien. En heb ik hem netjes op een regaal gezet waar ik ondanks zijn imperfectie er nog van kon genieten. Tenslotte zijn wij mensen ook niet perfect en missen wij ook wel eens een stukje.

bandenpot1a

Enkele maanden later vond ik op een andere markt in Frankrijk nog een Felix Potin pot, maar nu met een ander decor erop.

felixpotinverzameling3

Daarna heb ik in augustus van 2014 nog 2 potten gevonden; eentje met weer een net wat ander decor en eentje met hetzelfde decor van mijn gesneuvelde pot. 

felixpotinverzameling1

En nu zijn het er dus ondertussen vier, en mocht ik er nog meer tegenkomen dan denk ik dat ik ze wel zou kopen om mijn verzameling nog meer uit te breiden. 

felixpotinverzameling2

felixpotinverzameling

8 Comments
 1. Colinda,
  Wat een mooie verzameling confituren potten
  Ik ben ook de gelukkige bezitter van zo’n mooie pot
  Het mooie eraan vind ik dat de potten vaak zo mooi beboterd zijn

  Warme groet Ineke

 2. Hoi Colinda,
  Wat een mooie potten zeg!
  Ik heb inderdaad ook voor meerdere dingen een zwak. Servies paspoppen stoffen dozen oude kleding.
  Groetjes Marjan

 3. Zijn prachtig hoor Colinda, ik heb 2 Engelse potten helaas niet zo oud en beboterd, maar ben er welnaar op zoek…dus!????

 4. Ze zijn mooi hoor Colinda!
  Ik heb 2 Engelse, maar die zijn niet zo oud en beboterd, ben er wel naar op zoek…dus hopelijk!!!!????

 5. Mooi Colinda!!
  Zoals je weet heb ik ook enkele potjes. Is wel een verslaving hè? Haha.
  Die van jou zijn wel heel mooi! Vooral de details…. <3
  Je komt er vast nogal eens eentje (of meer…) tegen!

  Liefs!