Inspiratie| De brocante tuin

De brocante tuin

Je ziet dat mensen die hun huis hebben ingericht met brocante dit vaak ook in de tuin hebben doorgevoerd. Niet gek natuurlijk want er is zoveel te vinden om je tuin ook brocante in te richten.


Foto: Vita Huset

 

Hierbij enkele tips om je tuin een brocante look te geven.

Emmers en zinken teilen

Oude emaillen of zinken emmers zijn ideaal om je tuin snel een brocante uitstraling te geven, zet ze gezellig bij elkaar met verschillende planten erin. Ook lege emmers die je stapelt geven een leuk sfeertje.

Zinken teilen zijn eenvoudig om te toveren tot plantenbak of mini vijvertjes. Of hang ze eens gezellig op aan een kale muur of schutting.

Kogslyckan
Foto: Kogslyckan


Foto: Eleonore Geleen

Frans bistrosetje

In Frankrijk veelvuldig gebruikt op een terras maar ook in Nederland ideaal te gebruiken om snel een zithoekje te creëren en dat is het Franse bistro setje. Ze zijn te vinden in allerlei soorten en maten, zowel ronde als rechthoekige tafeltjes van hout of ijzer.

Vogelkooien

Heb je er al eens aan gedacht om een stel vogelkooien te verzamelen en gezellig bij elkaar aan de muur te hangen? Zet er dan kleine potjes met eenjarige bloeiers in en je saaie muur is gelijk opgevrolijkt.

 

Bloemen en planten

Planten die veel gebruikt worden door brocante liefhebbers zijn:
Hortensia’s; zowel de normale Boerenhortensia als de hortensia “Annabelle”. Ook rozenstruiken, Clematis, Zeeuwse knoopjes en vele andere vaak wat wildere bloemen.

Ook buxus boompjes en allerlei kruidenplantjes worden vaak gebruikt in een brocante tuin.
 

 

 

 

5 Comments
 1. Wat een schitterende brocante tuinen.
  Hier doe ik inspiratie van op.
  Dankjewel voor de mooie foto’s.
  Super!
  Mooie dag allemaal!
  Liefs,Anieta

 2. Colinda,
  Wat een prachtige ideeën voor de tuin
  Pas onze tuin helemaal op laten knappen
  Dus kan wel wat ideeën opdoen van jouw mooie foto’s voor onze tuin
  Fijne vakantie

  Lieve groet Ineke

 3. Heel erg mooi. Hier krijg ik inspiratie van. Wij willen volgend voorjaar ook onze tuin gaan opknappen. We hebben al hele mooie tegels gezien. Mijn man houd heel erg van strak en ik van brocante dus ik denk dat het bij ons een mooie combi word tussen die 2 stijlen.

 4. Mooie stijl dat brocante! Echt waar. Helaas dat ik meer van het idee van moderne ben! Wel waardering voor je stijl!