Vijf dingen die vast iedere brocante verslaafde herkent. Jij ook?

Voor jou als brocante liefhebber zijn dit vast hele herkenbare dingen…

 

“Ga ik vandaag eindelijk vinden waar ik al zo lang naar op zoek ben”?

In de auto begint het al…Wat ga ik deze keer vinden? Al struinend tussen de volle kramen van de rommelmarkt of hoopvol rondlopend in de ‘sfeervol’ gestylde kringloop in de buurt. Zal ik dan nu eindelijk vinden waar ik al zo lang naar zoek op ben?

foto-(25)

20150803_105503b

“Waar ga ik het nu weer zetten”?

Ik kom iets moois tegen. De eerste vraag die bij me opkomt is “Waar ga ik het nu weer zetten”?  Gevolgd door te overleggen met óf het ompraten van mijn partner dat er nog wél een plekje in huis is waar ik het kwijt kan…

“Ummm…Waar ik het wilde zetten, daar staat het toch niet zo leuk”!

Die mooie aankoop die ik net heb gedaan, na mijn vurige pleidooi van eerder, moet toch echt een plekje krijgen. Dus thuis aangekomen beginnen we gelijk aan een enorme ‘interieurverschuiving’. “We zijn zo klaar” zeg ik nog. Na een paar uur zwoegen heeft vrijwel alles nu een ander plekje gekregen.

8d2e925ddcd8b9ca9145361927b71817

“Zal ik het verkopen of toch houden”?

Ik heb nu zoveel spullen in huis dat ik niet meer zo goed weet waar ik dat ene item leuk weg kan zetten. Ik begin te dubben…”Verkopen of toch houden? Houden of toch verkopen”? Na lang wikken en wegen zet ik het toch maar in de verkoop. Na twee dagen meldt de eerste geïnteresseerde zich. Ze wil vanavond langskomen om 21.00 uur en ik geef mijn adres. Ik begin nu toch een beetje te twijfelen. “Stel dat ik er spijt van krijg? Ik kan de koper ook gewoon afzeggen”?

paspopmeneertjeluca.nl

“Dit is echt een koopje! En de verkoper weet dat niet…”

Ik loop op mijn gemak mijn eerste rondje over de rommelmarkt en net onderaan in een doos zie ik iets zitten. Ik pak het eruit en  ben ik gelijk verkocht. Tegelijkertijd vraag ik me af wat de prijs zal zijn. Hopelijk niet teveel, maar waarschijnlijk wel, denk ik. “Zal ik het maar terugleggen of zal ik toch even naar de prijs vragen”? Ik besluit toch te vragen wat zij ervoor wil hebben. “Vijftien euro” zegt de verkoper. Ik kan nauwelijks een glimlach onderdrukken…

 

En waren ze herkenbaar? Laat het ons weten in een reactie hieronder of op onze facebookpagina

 

33 Comments
 1. Zo herkenbaar …. vooral de man bezweren dat het echt niet duur is , en waar moet het staan / liggen , hebben we daar niet genoeg van enzovoort . Maar het is zo leuk op de Franse brocante markten .

  1. Dat is het zeker, leuk op de Franse markten. En idd die man moet regelmatig omgepraat worden. Hier gelukkig niet, Jeroen is net zo verslaafd 😉

 2. Super herkenbaar! Als ik dit lees ‘voel’ ik het ook haha
  En ik heb nog een enorm groot voordeel….
  Mijn mannetje zoekt net zo hard mee.
  Nadeel…. wij twijfelen allebei of het verkocht gaat worden of niet.

 3. Oja ! Als je DENKT dat je het nodig hebt moet je het kopen.. standaard uitspraak van mn partner 🙂
  en dan geen plaatsje vinden thuis 🙁
  We leren het nooit !

 4. hoe herkenbaar…. maar oh zo heerlijk en fijn om te doen…. ieder keer weer genieten

 5. Alles is idd zooooo herkenbaar!
  En zo grappig dat alle Brocante verslaafden het precies hetzelfde…keer op keer zo ervaren!??

 6. heel herkenbaar deze verslaving.
  je wilt eigenlijk alles wel weer houden maar dan slibt je huis ook dicht, dus dan proberen om het maar te verkopen aan iemand die het ook net zo leuk vindt als jezelf.

 7. Herkenbaar…..en als ik de eerste kraam zie als ik nog in de auto zit……en dan voor de auto niet zo snel een plekje kan vinden….grrr…..ben echt een junkie 😉

 8. Het zeker herkenbaar maar ik weet niet of jullie daar ook last van hebben, maar als ik me op een rommelmarkt bevind met name die in Frankrijk dan voel ik mij zo heerlijk, dan ben ik in een hele andere wereld. En dat wereldje maakt mij happy.
  En colinda leuk om je verhalen te lezen.

 9. Hmm. Heerlijk ! En jah,vreselijk herkenbaar ! Was t alvast maar weet zover. Ik kan t niet afwachten dat de markten weet beginnen !
  Beetje zeuren in dit seizoen, hihi
  Maar we slaan ons erdoorheen en doen het met wat we hebben ? en zelfs dán komen we nog wel eens een kroonjuweel tegen hoor !

 10. Haha heel herkenbaar, alleen heb ik nog nooit iets verkocht en worden de kasten op de bovenverdieping voller en voller….dus toch maar verkopen!!! fijne zondag en lieve groet van Marjon

 11. Ik heb geen winkeltje maar mijn huis staat vol spullen dat ik voor geen geld van de wereld zou willen missen. Als ik iets mooi zie dan zeg ik ook tja waar ga ik dat zetten want ik kan niets wegdoen, en toch koop,ik het maar en dan kan ik uren rondlopen in mijn huis met altijd een verschillend item om ergens toch mooi weg te zetten en ja … Dat lukt me altijd en dan ben ik zoooooo gelukkig! Het is een virus maar wel een goede die ik niet ga bestrijden maar hopelijk nog heel lang kan beleven.

 12. Heel herkenbaar bij iedere schat voir jezelf of de handel gaat je hartje sneller kloppen……en n plekje dat komt et altijd wel heb je gelijk n reden om te schuiven

 13. Zo herkenbaar! Sta bijna wekelijks voor zo n dilemma met al die brocante markten/videgreniers in onze omgeving.
  Groetjes vanuit Sarlat – Dordogne

 14. Hahaha? Veel ervan is herkenbaar ja !!
  Ik ben nog niet toe aan t verkopen… ik prop t er nog steeds bij…
  Manlief hoef ik ook nog niet te overtuigen maar die vroeg gisteren wel : Wat heb je nog op de planning staan qua wensen?
  Ja Duhu die bedenk ik ter plekke op de fairs ???
  Volgende week gaan we weer…
  Heel veilig met een vriendin naar de Kasteelfair in Baarn !!!
  Kom maar op met al die wensen??