Planten in je brocante interieur

Vandaag geen win – of kortingsactie maar hebben we voor jou een inspirerend artikel over twee mooie planten die zeker niet misstaan in jouw brocante interieur.

Planten in huis geven je huis vaak net dat beetje extra

Maar wat voor plant moet je dan kiezen? Wij laten je alvast twee planten zien die wij zelf heel mooi vinden.

Een van de mooiste planten op het moment vind ik de Corokia. Vorig jaar zag ik hem voor het eerst op een brocante fair. Ondertussen zie ik hem bij steeds meer mensen in hun brocante interieur opduiken. Ik moet dan ook bekennen dat ik het plantje door zijn fragiele uiterlijk en de iets wat vergrijsde bladeren perfect vindt passen bij oude brocante spullen. Het doet mij immers net als brocante denken aan de broos en teerheid van sommige brocante stukken.

bookjustavintagesoulsimon

Verzorging van de Corokia

De Corokia heeft takken die in een zigzag patroon groeien en kleine groene bladeren die aan de onderkant grijs zijn. Het is eigenlijk een buitenplant maar hij kan ook binnen. Zet hem het liefst op een lichte plaats, alhoewel hij op een wat donkerde plaats ook kan staan. Binnen wil hij graag een keer per week water, maar let op niet teveel want dan verdrinkt hij.

Zowel binnen als buiten

Het voordeel is dat zodra je hem binnen beu bent, je hem gewoon in je tuin kunt zetten. Zorg er dan wel voor dat als je hem buiten in een pot zou hebben staan, dat je hem in de winterperiode afdekt of naar de schuur verplaatst. Hij kan namelijk niet zo goed tegen vorst.

Tip

Als je de Corokia ook in huis wilt halen, dan zal je hem waarschijnlijk niet op de binnenplanten afdeling van het tuincentrum vinden maar op de buitenplanten afdeling.

Sophora prostrata “Little Baby”

brocanteblogmagazine104

Een plant die veel op de Corokia lijkt is de Sophora prostrata “Little Baby”. Ook wel de Honingboom in het Nederlands genoemd. Deze plant heeft ook de zigzag vormende takken maar in plaats van grijze bladeren heeft deze hele  kleine groene blaadjes. De Sophora wil graag op een zonnige plaats in je huis staan.

brocanteblogmagazine105

Ook voor de Sophora geldt dat het van oorsprong een buitenplant is, die tegenwoordig ook voor binnen wordt gekweekt. Je zal deze dus waarschijnlijk ook op de buitenplanten afdeling vinden.

5 Comments
 1. Van een fantastische combinatie !! Ik ga ze lekker halen en ermee aan de slag Heerlijk!
  Hartstikke bedankt Colinda!!

 2. Wat een leuke post
  Was vandaag toevallig voor een mooi boeket naar onze bloemist met tuinafdeling
  Helaas was de plant Corokia niet te koop
  De bloemist gaat het wel voor mij bestellen…
  Dus over enige tijd hoop ik ook de mooie “brocante” plant te hebben

  Groet Ineke

 3. Leuk artikel.
  De Corokia is een prachtige plant die mooi bij brocante past I
  k ga er ook naar op zoek!