Mr. Selfridge

Waan je in de tijd van Londen rond 1910; schitterende kleding en goede manieren; de televisie serie Mr. Selfridge behoort tot een onze favorieten van de afgelopen jaren. Nu kijken we eigenlijk heel weinig televisie en kennen en volgen we dan ook niet zoveel andere series. De sfeer, de schitterende kleding, de decors en de verhaallijnen spreken ons erg aan. Zodra een aflevering bijna voorbij is balen we altijd enorm, vooral omdat we nog niet weten hoe het verder gaat. Dit is vast wel herkenbaar?

 

sel2

 

De serie Mr. Selfridge is een Brits-Amerikaanse (kostuum) dramaserie over de amerikaan Harry Gordon Selfridge, zijn familie en het warenhuis Selfridge in London. Het speelt zich af in de periode vanaf 1908. Het is gebaseerd op het boek ‘Shopping, Seduction and Mr Selfridge’ geschreven door Lindy Woodhead.

Harry Selfridge is een echte doorzetter, ook al ondervindt hij veel weerstand vanwege zijn vernieuwende benadering van het concept winkelen in een warenhuis, en hij weet wat hij wil. Ook is het niet vies van het nemen van risico’s. Bij het groter worden van zijn bedrijf komen er ook steeds grotere verleidingen op zijn pad zoals luxe jachten, gokken, paardenraces, drank en nog veel meer.

sel4

Info

Seizoen 4 (en tevens het laatste) wordt nu op zaterdagavond om 20.30 uur uitgezonden op de NPO 1. Komend weekend staat aflevering drie op het programma.

 

Er zijn in totaal 4 seizoenen van Mr. Selfridge en per seizoen 10 afleveringen. Elke aflevering duurt tussen de 45 en 60 minuten.

Een aantal acteurs die hebben meegewerkt zijn aan de serie zijn Jeremy Piven, Amanda Abbington, Gregory Fitoussi, Tom Goodman-Hill, Katherine Kelly & Frances O’Connor.

 

 

Tip
Via bijvoorbeeld Netflix kun je seizoen 1 tot en met 3 terugkijken.

 

 

5 Comments
 1. Inderdaad een prachtige serie waar ik altijd heel erg van geniet! Ook de moeite waard door de prachtige kleding uit die tijd!

 2. Wat een goeie tip!
  Met drie mannen in huis gaan dit soort dingen vaak langs me heen 😉
  Ik ga zeker kijken.

  Lieve groet, MJ

 3. Wij kijken altijd!! Alles die kledig vind ik geweldig en trouwens de serie ook! Nu weer begonnen gelukkig! Gelukkig vindt Frans het ook wel wat hihi,
  Groet Marjan

 4. Dus dan komen nu de laatste afleveringen alleen nog…jammer helaas te laat dan?