Inspiratie | botanisch wonen

Al een tijdje is het de trend om botanisch te wonen, niet alleen door gebruik te maken van planten in je interieur maar ook door het gebruik van de zogenaamde botanische prenten. Je weet wel die prenten die ze vroeger bij biologie op school gebruikten om te laten zien hoe planten ontstaan. 

botanisch

Bron: homeandgarden.nl 

Kies eens een keer voor een draadmand of ijzeren bak om je planten in te zetten in plaats van een standaard pot.

botanisch

Bron: welke.nl 

Ook het ophangen van planten is weer helemaal hip, en dat in zelfgemaakte macramé hangers, die je als je niet zo handig bent ook gewoon kan kopen bij diverse woonwinkels.

linnengoed

Bron: vibekedesign 

linnengoed

Bron: stijlvolstyling.com

Kleine botanische prenten zijn hier gebruikt als behang, ik vind het een uniek idee. 

linnengoed

Bron: villadesta 

linnengoed

Bron: vibekedesign 

Het gebruik van een olijfboom binnen vind ik zelf altijd erg mooi. Vergeet hem alleen niet te wateren en op een lichte plek in je huis te zetten anders houdt de plant het niet lang vol binnen. 

linnengoed

Bron: vibekedesign 

1 Comment
  1. Goedemorgen Colinda!
    Echt een heel botanisch sfeertje!
    Ik vind met name groene planten gezellig in in huis, maar weet niet of ik die nou weer zo op zou gaan hangen, (dat had ik wel in de jaren 70) maar als het in m’n favoriete Brocante tijdschriften komt, en het spreekt me aan…wie weet?…zeg nooit, nooit hé!
    Zoals jij het in je kamer ensuite kast hebt gedaan, onder het glas…ja dat heeft me trouwens wel op ideetjes gebracht hoor!!
    Fijne dag!!