Inspiratie | Tafel aankleding voor kerst

Bij de kerst hoort lekker eten en drinken. En dat is natuurlijker veel feestelijker als je dat doet met een mooi gedekte tafel. Want zeg nu zelf daardoor smaakt je eten ineens veel lekkerder omdat je je in een restaurant waant (zonder de bediening dan). Bij ons wordt met kerst dan ook het oude brocante servies tevoorschijn gehaald en samen met wat kleine groendecoraties wordt de tafel ineens in een heel stijlvol geheel omgetoverd. Ook mogen er geen kerstballen ontbreken en heb ik er op een paar plaatsen een aantal weggelegd voor de finishing touch. 

Ik ben niet zo van de overdadige geschikte tafels en heb dan ook maar een paar subtiele decoraties toegevoegd, die je vrij snel zelf kan maken maar die wel net dat beetje extra geven. Ik heb nog een hoop andere ideeën voor de tafelschikking, dus misschien gaan we deze maanden er hier nog wel een paar laten zien 😉

 

tafelschikking1

tafelschikking2

tafelschikking3

tafelschikking4

Oude kerstboomknijpertjes met kaarsjes erin zorgen net voor dat beetje extra, tijdens het eten worden ze uiteraard van het bord verwijderd. 😉

tafelschikking5

tafelschikking6

De wijnglazen heb ik gevuld met water waarin cranberry’s drijven, een beetje nep sneeuw erop en een takje groen. 

tafelschikking7

tafelschikking8

tafelschikking9

3 Comments
 1. Ja de Kerst-tafel hoe gaat die hier worden?
  Dit jaar is het na lange tijd hier thuis, met kinderen, kleinkinderen en de hond van onze jongste dochter!
  Sfeervol maar sober, in de stijl van de Ariadne Brocante, zo gaat het worden.
  Niet met z’n allen om de tafel, maar met heerlijk gevulde etagères, en mooie schalen (natuurlijk wit) oma’s bestek, witte servetten, kaarsen, en hier en daar wat groen….
  Iedereen mag zelf opscheppen…en daarna met elkaar gezellig bij de Kerstboom lekker smikkelen,
  Ben al druk bezig met bedenken wat voor lekkers er op “De KerstTafel” gaat komen.
  Verheug me vooral op het samen zijn…en dit jaar meer dan ooit…

  Fijne dag Colinda!

 2. Hier wordt het een mooie gedekte tafel met oud zilveren bestek, oude kristallen glazen en mooi wit servies, een sobere versiering met klimop, zilveren kerstballen en wat witte rozen.
  Zelfs de kleinkinderen waarderen het en zijn voorzichtig met die oude spullen.
  Naar het menu ben ik nog op zoek, niet te ingewikkeld, niet teveel, en vooral op het moment niet teveel werk. Ik ben er graag bij. En natuurlijk cadeaus ….het wordt super.

  Bij jullie ook….

  Nil