Inspiratie | Mijn leven als brocanteur wat er vooraf gaat aan een fair

De wekker gaat af. Het is zondag, tijdstip 05:30 uur…

Vanaf zaterdagochtend zijn de kinderen naar Colinda haar moeder en blijven daar slapen. Zo hebben wij zaterdag onze handen vrij om de spullen in te pakken die we meenemen naar de fair Brocante in de Kerk te Edam én om nog een aantal dingen te prijzen. Ook moeten we even uitvogelen hoe we de stoelen enzo moeten verschuiven in de auto om alles erin te krijgen. Sinds kort hebben we namelijk een andere auto, een MPV. Voorheen reden we altijd in een busje maar omdat we zoveel pech hebben met busjes zijn we daar voorlopig even klaar mee.

We hebben flink wat serviesgoed wat we mee willen nemen naar de fair dus dat betekent goed inpakken. Kapot servies verkoopt namelijk niet zo goed. Aangezien we wat minder laadruimte hebben als voorheen is het belangrijk dat we zo min mogelijk ‘lucht’ meenemen/inpakken. Iedere bananendoos of krat moet zo vol mogelijk ingepakt worden. De losse spullen zoals krukjes, opstapjes en paspoppen kunnen dan ook pas als laatst in de auto.

Om 12.00 uur is alles ingepakt en zelfs al in de auto. Dat valt absoluut niet tegen. Eén buste (paspop) past er niet meer in. We besluiten deze bij Colinda voorin op schoot te zetten. De medeweggebruikers zullen wel een paar keer goed kijken onderweg.
Nog even naar de supermarkt voor lekkere broodjes voor zondag en we zijn klaar voor vertrek. Oh ja, wat wisselgeld, pen en papier, een klosje touw, punaises, een schaar en vitrages voor de aankleding en we hebben echt alles.

06.00 uur zondagochtend. We zijn klaar voor vertrek. Het is natuurlijk nog goed donker buiten. Na een paar minuten in de auto is het toch wel een beetje mistig (dat gaven ze ook af). Even later bij Steenbergen hebben we weer gelukkig weer goed zicht. Rond 08.00 uur zijn we vlakbij Amsterdam en gaan we de snelweg af. Nu wordt het pas echt mistig. Een half uur lang op een 80-weg en wij kunnen maar hooguit 50 kilometer per uur rijden. We vrezen al voor een slechte uitlaad plek. Iets voor half negen komen we bij de kerk aan in Edam. En ja, geen plekje meer te bekennen natuurlijk. Na even goed kijken hebben we er toch nog ééntje gevonden redelijk vlakbij de ingang.

DSC00920

Iets na half negen gaat de kerkdeur open en gaan we gelijk aan de slag om alles, het meeste met behulp van ons steekwagentje, richting onze kraam te brengen. Na ongeveer 12 keer heen en weer gelopen en gesjouwd te hebben, kunnen we beginnen met inrichten. Rond half 11 zijn we zo goed als klaar. Op dit moment staat er al een lange rij met bezoekers buiten te wachten. Nog even snel een rondje over de fair en de laatste puntjes op de ‘i’ en de fair kan beginnen.

brocanteindekerk2

brocanteindekerk19

DSC00925

12193652_1196359220380806_5853571249053362988_n
Bron: Mirna

Net als vorig jaar is het gelijk erg druk. Binnen een paar minuten hebben we al wat verkocht, een goed begin natuurlijk. Het is eigenlijk de hele tijd doorlopend druk tot een uur of half 4. Rond deze tijd slaat bij ons de vermoeidheid van deze dag ook toe. Voor Colinda een goed moment om voor Brocante Blog wat foto’s voor jullie te gaan maken en wat te kletsen met de andere standhouders.

DSC01017

’s avonds 18:15 uur. Redelijk snel hebben we alles ingepakt en de auto weer volgeladen en zijn we klaar om na een goede fair weer richting Zeeland te rijden. Deze keer echt dichte mist dus het eerste half uur maximaal 40 kilometer per uur gereden. Eenmaal op de snelweg bij Amsterdam is de mist gelukkig zo goed als verdwenen en rond half 9 zijn we weer thuis bij onze kindjes.

Moe maar voldaan, lekker op de bank met een bord friet. Een lekkere afsluiter van een drukke zondag.

8 Comments
 1. Wat een leuk verslag en prachtige foto’s!
  Baal er nogmaals van in alle drukte zeker Colinda niet even gezien/gesproken te hebben.
  Maar zo te lezen hebben jullie een goede fair gehad, en gelukkig ook ondanks de dikke mist, nog redelijk bijtijds weer thuis bij de kids…en konden jullie moe maar voldaan…mjammie lekker aan de frietjes!

 2. Wat leuk om ook eens een bericht van jou Jeroen te lezen
  Wij hebben als bezoekers/kopers wel een beetje een idee wat er voor komt kijken voordat jullie een mooie kraam hebben ingekocht en ingericht
  Zo te lezen kost het toch heel veel tijd en passie
  Maar wij “brocante” liefhebbers zijn erg blij met jullie en hebben net alles jullie een top dag gehad

 3. Hoi Colinda en Jeroen,

  Wat ontzettend leuk om te lezen, dat geeft weer eens een ander perspectief op een brocante fair. Jullie hebben het geweldig goed gedaan, toppie!
  Mooie foto’s en wat leuk dat jullie een van mijn foto’s hebben gebruikt, dankjewel daarvoor.

  Liefs, Mirna.

 4. Heb je mooi geschreven en het was inderdaad een fantastische dag
  Het enige minpuntje van die dag was inderdaad de mist..
  Mooie foto’s ook en friet tja dat hoort er toch gewoon bij?
  Groetjes Anita

 5. Wat leuk om te lezen hoe het er aan toe gaat bij een fair!!
  Jullie kraam zag er heel mooi uit!

  Fijn jullie ontmoet te hebben!

  Liefs, Nadine

 6. als verzamelaar en liefhebber van brocante,antiek en stoer ,geniet ik elke keer weer van jullie blog ,ga zo door en laat ons blijven genieten van al dat moois !!
  groetjes van annemarie