Zo vind jij de leukste brocantemarkten in Frankrijk!

Hoe en waar vind ik toch die leuke brocantemarkten in Frankrijk?

Een vraag die aan ons – als brocante magazine al heel vaak is gesteld. Want ja, heel veel liefhebbers van brocante trekken deze zomer weer naar Frankrijk om daar hun vakantie te vieren. En wat is er nu leuker om op je vakantie te speuren naar brocante?!

Maar nu het antwoord op jouw vraag: Waar vind ik nou die leuke brocante markten in Frankrijk?  

Omdat Frankrijk zo groot is en er overal wel brocantes en vide greniers  (zolderopruimingen) worden georganiseerd, hoef je eigenlijk niet naar een specifieke regio in Frankrijk om brocante te vinden. Wijzelf bezoeken onze favoriete streek de Lot et Garonne. Dit gebied is nog vrij onontdekt door toeristen en er zijn niet mega veel brocantemarkten. Maar ja, op vakantie heb je ook nog genoeg andere dingen te doen. In de jaren dat we er komen, hebben we toch al wel meerdere leuke marktjes ontdekt. Vaak ook nog eens in prachtige dorpjes en dito straatjes. Je hoeft absoluut niet helemaal naar het zuidwesten (meer dan 1.000 kilometer) van Frankrijk af te reizen om brocante te vinden. Want in het gebied waar jij altijd je vakantie viert, zullen er zeker ook wel brocantemarkten te vinden zijn. 

De tip is dan ook om te zoeken op diverse Franse sites waar de brocantemarkten en vide greniers op vermeld staan, vaak ook nog heel handig per streek. En op sommige sites kun je zelfs zoeken vanaf een bepaalde plaats. 

Onze favoriete brocante websites

Brocabrac.fr

vide-greniers.org

calendrier-des-brocantes.com

Ook googlen op vide grenier of brocante met de streek of de plaatsnaam erbij, eventueel met een maand erbij, wil ook wel eens leuke resultaten geven.

Tijdschriften

In Frankrijk heb je daarnaast ook het tijdschrift Antiquites et Brocante, hierin staan ook per regio de brocantemarkten vermeld. Deze is meestal te krijgen bij de boekhandel.

En ben je dan toch in de boekhandel, er zijn ook een aantal andere leuke Franse tijdschriften over brocante te vinden, zoals Maison Romantique en de Shabby Chic.

En vergeet ons Brocante Blog Magazine ook niet in te pakken in je koffer om alvast wat inspiratie op te doen 😉 

Bon Voyage

Voor jou alvast een fijne reis en vakantie toegewenst én veel plezier met het speuren naar brocante!

 

 

2 Comments
  1. Bedankt voor alle tips! Ik heb er ook één: de Vide-greniers Brocabrac app. Toets het departement in waar je heen wilt of op dit moment bent en daarna de plaats; je krijgt een opsomming van alle markten rondom deze plaats en wanneer ze plaatsvinden. Superhandig.

  2. En vergeet de emmaus niet. De kringloop winkels van Frankrijk! In iedere regio of stad is er wel 1.