Inspiratie ♥︎ Heiligenbeelden

In bijna ieder brocante-interieur waar ik tot nu toe ben geweest, was er altijd wel een beeld te vinden van Jezus, Maria of een ander heiligenbeeld. Zelf heb ik een oud Mariabeeld van mijn moeder in huis staan. Eén van de weinige brocante-items uit mijn ouderlijk huis. Mijn moeder heeft namelijk totaal geen brocante én dus ook bijna niets ‘ouds’ in huis. Het Mariabeeld is van haar moeder geweest, mijn oma en is mij dan ook erg dierbaar. 

Regelmatig zie je dat een heiligenbeeld het begin van een verzameling is. Bij mij dan weer net niet. Ik heb normaal gesproken niet zo veel met religieuze spullen. Wel vind je bij mij thuis meerdere oude engelenvleugels uit processies.

Maar nu heb ik op dit moment nog een heel mooi heiligenbeeld in mijn huis staan. En weet je wat het ‘ergste’ is? Hij is niet van mij, maar van een vriendin. Zij had hem via een Belgische Facebookgroep gekocht. Via via is hij bij mij gekomen, te wachten tot ze hem ophaalt.

Ik mag er ondertussen van genieten. Maar de gedachte dat ik het tijdelijk in bruikleen heb, zorgt er nu waarschijnlijk wel voor het begin van een beeldenverzameling. Nu moet ik toch wel op zoek naar een beeld in dezelfde kleuren want deze past zo mooi bij ons thuis.

Ik had geluk! Enkele maanden later kwam ik een mooi vergelijkbaar beeld tegen, en nu staan ze dus samen in huis te pronken. De voorste is van mij en de achterste dus eigenlijk van een vriendin. 

Totdat het beeld opgehaald wordt, en dan moet ik toch echt weer op zoek naar een nieuwe. Immers twee bij elkaar is toch leuker dan een eenling.

 

 

4 Comments
  1. Ik heb het beeld ook maar dan in rozige uitvoering. Was ook mijn 1e van meerdere beelden. Ik ben er nog steeds niet achter welke heilige dit is. Enig idee?