Inspiratie | Facebook groepen over brocante

Toen ik een aantal jaar geleden Facebook ontdekte kwam ik al snel in aanraking met Facebookgroepen. Dit zijn groepen voor mensen die dezelfde hobby of passie hebben. 

Ik kende in die tijd nog niet zoveel mensen die ook van brocante houden en omdat ik toch graag met brocante liefhebbers in aanraking wilde komen, kreeg in ineens een ingeving; “Zouden er ook Facebookgroepen over brocante zijn?”

Even zoeken leerde mij dat er nog geen Nederlandse groepen waren over brocante, dus ik besloot er zelf maar een aan te maken. Ik voegde enkele mensen, die ik al wel kenden uit het brocante wereldje, toe en ons kleine theekransje begon. Er kwamen steeds meer leden bij en het theekransje werd groter en groter.

Inmiddels zijn er best wat groepen op Facebook bijgekomen die over brocante gaan, en ik zal er hieronder een aantal met jullie delen.
P.S klik op de namen van de groepen en je komt op de facebookgroepen terecht:

apothekersflesje2

Brocante

Dit is mijn eigen groep en het begin van mijn liefde voor brocante. Mede door deze groep ben ik steeds meer in contact gekomen met dames die mij inspireren en die mij laten groeien.
Op deze groep mag je foto’s delen van jou interieur of dat van anderen :-).
Vragen stellen over brocante winkels, jouw favoriete adresjes delen van winkels en webwinkels. Vragen waar leuke brocante markten plaatsvinden. Webwinkels en gewone winkels kunnen hier een link naar hun website delen.

apothekersdoosje1a

Brocante Marktplaats

Deze groep heb ik speciaal voor de verkoop van brocante opgericht. Hier kun je je brocante spullen verkopen. Maar je kan er natuurlijk ook een hoop spullen weer kopen. Vanuit deze groep is ook de site BrocanteMarktplaats weer ontstaan. 

Dan nog een paar groepen die ik niet beheer maar die wel super leuk zijn om te volgen:

Passie voor Brocante

Deze groep word door een Belgische dame beheert die echt een enorme passie voor brocante heeft. Ze plaatst dan ook zelf super veel mooie sfeerplaatjes op de groep, en geeft vaak ook markttips voor België en het noorden van Frankrijk.

rozeemaillekan1b

Keukenemaille 

Is nog niet zo heel lang geleden opgericht door Alessandro, hij spaart zelf namelijk emaille en bij zijn zoektocht kwam hij er net als mij achter dat daar nog geen groep van bestond. Hier worden allerlei foto’s van emaille spullen getoond en kun je ook kopen en verkopen.

No Comments Yet

Comments are closed