Inspiratie |Brocante en Bloemen, een mooie combinatie vind je niet?

Brocante en bloemen is in mijn ogen echt wel een top combinatie. Ik moet dan ook wel zeggen dat ik een beetje bevooroordeeld ben want ik ben dan tenslotte ook afgestudeerd als bloemist en heb dan ook meerdere jaren mijn eigen bloemenwinkel gehad, waarin ik dus bloemen en brocante combineerde. 

Bloemen geven mij dan ook nog steeds dezelfde positieve energie als brocante. Ik vind het dan ook altijd super leuk om bloemen te gebruiken in combinatie met brocante spullen. Een paar bloemen in oude apothekersflesjes of in een mooie waterkan of terrine. 

Zo had ik dus afgelopen week deze bos tulpen en hyacinten gekocht en in mijn kannen gezet. 

Handige tip: Wil je langer genieten van je tulpen? Laat ze in de verpakking even acclimatiseren, dit kan zonder water. Zet ze met een half uurtje op een klein laagje water (check wel minstens dagelijks of er nog water is), op deze manier heb je het langste plezier van je tulpen. Een tulp groeit namelijk nog door in de vaas en bij veel water gaat dit extra snel en gaat de tulp slap hangen. * Een simpele vergelijking: hoe meer je een baby te eten en drinken geeft, hoe sneller deze groeit *.

bloemen4

bloemen5

bloemen6

 

Nou kwam pas iemand met een idee aanzetten, zij wist immers dat ik bloemist ben (geweest). Haar idee was “Zou het niet leuk zijn als jij op de blog wat bloemschiktips laat zien waarin je de combinatie van brocante en bloemen laat zien”?  Ik dacht misschien is dat wel wat, veel brocante liefhebbers zijn vaak ook liefhebber van mooie natuurlijke materialen en bloemen in huis. Nu ben ik benieuwd of jij dat ook een leuk idee vind? Als dat zo is dan ga ik eens kijken hoe en wat ik er precies mee kan.

Dus laat hieronder of op Facebook  pagina een reactie achter, of jij ook bloemeninspiratie wil zien. Bij voldoende belangstelling ga ik er zeker mee aan de slag.

 

 

14 Comments
 1. Ja, heel graag tips, ben gek op bloemen! Ik zou niet zonder bloemen kunnen! Bloemen zijn zeker heel leuk te combineren met brocante, op dit moment b.v. de bollen. Heb vandaag gelukkig weer witte druifjes gevonden, daar kan ik erg van genieten.

 2. Lijkt mij heel leuk Colinda
  Ik ben echt gek op bloemen
  Er gaat dan ook geen week voorbij zonder bloemen

 3. Leuk leuk, zelf doe ik dat met regelmaat. Staat zoveel mooier.
  Tips zjjn altijd welkom op je mooie side.
  Dank daarvoor.
  Fijn wedkend

 4. Lijkt me heel erg leuk! Bloemen horen er bij. Ik mis echt iets in mijn huis als er geen bloemetje staat.
  Groetjes en een fijn weekend,
  Loes