Binnenkijken | Ons kerstboompje

Afgelopen week deelde ik al wat foto’s van wat kerstversieringen in ons huis, en vertelde dat ik nog niet goed wist wat we voor de rest wilden doen voor de kerst in ons huis. Maar na een ritje naar de Intratuin afgelopen zaterdag kwamen we niet met lege handen thuis. In eerste instantie wilden we gewoon gaan voor een echte boom, maar de boompjes die ik leuk vind (de iets wat zielige boompjes met eigenlijk nauwelijks takken, zoals je ze ook in het bos soms nog wel eens wil aantreffen) worden natuurlijk niet verkocht.
Aangezien bijna heel Nederland daar niet op zit te wachten en denkt ‘wat is dit nou weer voor een boom? Hier kan ik toch geen ballen en lampjes inhangen’ ;-).

Maar toen we ons rondje tuincentrum deden kwamen we ook door de kunstboomafdeling, en ineens stond hij daar, het boompje wat we hebben gekocht. Een heel klein boompje van een centimeter of 50 en hij heeft juist iets met zijn dennenappels en zijn subtiele glitter. 

We hebben er eigenlijk niet zoveel meer met gedaan dan in een pot zetten, wat kleine minikerstballen erin, ledlampenjes en nog oude kerstboomknijpertjes met kaarsjes. En voila dit is het eindresultaat. 

Beoordeel zelf maar of jij het ook wat vind? 

 

kerstboom

kerstboom1

 

kerstboom2

kerstboom3

DSC01469

 

4 Comments
 1. Hij is leuk, ik ben niet zo van de kunstkerstbomen maar dit is wel een schatje, ik houd van een boom waar je nog kan zien dat het een boom is dus niet helemaal vol gehangen met ballen en slingers.

 2. Idd een klein grappig boompje.
  Hier dit jaar ook (een wel iets grotere) een klein nep boompje, met alleen lichtjes er in.
  Een Kerststal, een guirlande met lichtjes, en jute strikken er in…langs de trapleuning.
  Wat oude glazen ballen met wat groen en dennenappels…en that’s it!!
  Ja en wel gezellig kaarsen en waxinelichtjes aan natuurlijk!?

 3. Superleuk Colinda…al jaren kies ik voor een kneusje; scheve top…dubbele top…krom boompje…1 die volledig uit het lood staat…kaal aan 1 kant…affijn het kan mij niet gek genoeg. En weet je wat ik ook erg vind…DE TOP ERUIT KNIPPEN!!! Jaren geleden reeg ik rode pepers aan een draadje en dat waren mijn kerstboomballen, gecombineerd met zelfgemaakte brooddeegfiguurtjes. Wat was dat mooi. Of katoenbollen toen ik wat meer in m’n witte periode kwam.
  Dit jaar heb ik een piramidevorm buxus die met een mooie wax/sneeuwlaag is bespoten. Er hangt niks in, en ook geen lichtjes. Super eenvoud dus, maar ik vind hem mooi!!! En in een spierwitte emaille emmer…zuuuuuuucht…