Binnenkijken | Inspiratie voor je brocante keuken

Vandaag hebben we eerst een heerlijke pasta gekookt, met pittige kip in chilisaus, champignons, paprika en een rode ui. We hadden ook wel zin in een lekker nagerecht dus als nagerecht hebben we gezellig cupcakes gebakken. Die, omdat ik nogal eigenwijs ben, alleen in een papieren vormpje had gedaan in plaats van ook in een cupcake bakblik, wat natuurlijk hele platte cakejes veroorzaakte. Ze leken dan ook meer op pannenkoeken dan op een cupcake. Maar de smaak was er niet minder om, dus we hebben er van genoten.

Ik ben dan ook geen keukenprinses, al vind ik koken wel leuk en staan zowel Jeroen en ikzelf, regelmatig samen in de keuken. Toen ik dus in onze keuken stond bedacht ik dat ik weer wel eens op zoek kon gaan naar mooie brocante keukens. Want wie weet ben jij juist wel een keukenprinses, en sta je dus ook heel wat uurtjes in je keuken. En wat is dan mooier als je constant van allerlei brocante spullen kan genieten. 

0aa72843852d54349f47728533523d32Bron | Marion Brocantelle

De brocante keuken van Marion vind ik echt zo schattig, al is dat natuurlijk een raar woord voor een voorwerp of ding. Maar hij oogt zo lief omdat het zo klein is. Tenminste het deel wat wij op de foto kunnen zien. 

75a737f29ed3259f12329f9d6e9bfe10 (1)Bron | Apartmenttheraphy.com

869b9e3149b06cf52011a084bcab83bfBron | Fotografie Paul Massey 

Best grappig eigenlijk het gebruik van twee verschillende soorten keukenkastjes beneden, de ene is gewoon een mooie oude kast en het andere zijn denk ik zelfgemaakte frontjes. En ondanks dat ze ook niet dezelfde kleur zijn vind ik dat helemaal niet storend en heeft het ook wel weer wat vind ik. 

ad483785b461d05c0fa4e0aad1dbaec1Bron | Frokeniknopp.blogspot.no 

7466643ba2c3dca2cd9f74df2f81888d

Bron | thecottagemarket.com

Er blijft niet veel ruimte meer om je gerechten te bereiden op het aanrecht in deze keuken ;-). Maar sfeervol is hij zeker. Ik vind vooral de spullen leuk die je niet in een keuken zou verwachten zoals de zinken dakranden, het mini zinken ossenoog en de schilderijen met bloemen. Dit maakt het echt een unieke keuken.

 

En mocht je je nu afvragen of onze keuken ook zo brocante is? Dat kan je terugzien in het bericht over onze keuken. 

3 Comments
 1. goede morgen wat een hele mooie site verheug me iedere keer op je mail.prachtig gewoon hele fijne zondag .

 2. Goedemorgen,
  Weer mooie inspiratie foto’s
  Elke ochtend open ik als eerste mijn mail en lees dan onder een kopje koffie jullie blog
  Dit is echt genieten
  Fijne zondag…

 3. Oh wat leuk die Brocante keukens!
  Laat ik nou net gistermorgen ineens een vlaag van een beetje (dacht ik) de keuken veranderen hebben gekregen!
  En voordat ik het wist was ik meteen ook druk aan de gang met keuken ramen lappen, spullen soppen…en verplaatsen…pfff moet nog een klein stukje (morgen)…maar was kapot, maar staat wel gezelliger en ietsje rustiger zo!!
  Foto’s volgen later nog.

  Fijne zondag verder Colinda!?