Op brocante jacht in La douce France

Net voor de kerstperiode ben ik samen met mijn Belgische vriendin Heidi weer eens een keer op brocante jacht geweest. Het was al een hele tijd geleden én tijd voor wat veranderingen in huis. Dus op zoek naar ‘nieuwe’ oude brocante spullen.

We besloten naar Frankrijk te rijden. In de wintermaanden zijn daar niet veel markten te vinden. Maar ik weet dat er een leuke binnenmarkt is waar veel handelaren staan met mooie spullen. Wel aan de prijs, maar toch heb ik er al enkele keren mooie items gevonden voor leuke prijzen. Al komen we met lege handen thuis, het is altijd leuk om de sfeer te proeven.

De rit naar Frankrijk ging voorspoedig. Eenmaal aangekomen kon de  jacht beginnen. Al snel had ik mijn eerste aankoop in het vizier: een grote zwarte metalen letter S.  Hij was een beetje groot, dus twijfelde ik of ik hem gelijk mee zou nemen of nog even liet staan. Je weet immers nooit wat je allemaal nog meer tegenkomt. Ik besloot om hem toch nog eventjes te laten staan. Als hij er later nog zou zijn, dan zou ik hem mee naar huis nemen.

Mijn vriendin Heidi was ondertussen al doorgelopen. Ik zag haar bij een kraampje waar ze net een mooi heiligbeeld kocht. Zelf zag ik daar een leuk oud wekkertje en twee hele mooie spoelkommetjes. Deze mochten met mij mee!

 

Een stukje verderop spotte ik nog een mooie sauskom met een handvat die eindigt in een drakenkop. Die verdween ook snel in mijn karretje. Mirna, die een column voor ons magazine schrijft, heeft er ook eentje. Daar was ik verliefd op geworden. Het was dus een aangename verassing om er zelf ook eentje te vinden.

 

Helemaal op het einde van de markt deed ik mijn vondst van de dag: een mooie flink beboterde bandenkan met daarop bloemen en de Franse tekst Amitié; wat vriendschap betekent. Er is wel een chipje van de tuit af maar dat vind ik niet erg.

 

Ook de letter S die ik eerder noemde lag er nog. Die ging ook mee naar Nederland.

4 Comments
 1. …Oooohh, wat heerlijk is dat toch dat struinen op die Franse marktjes en dan ook nog eens thuis komen met deze prachtige trofeeën!!
  En dan nog lekker nagenieten en een mooi plekje vinden om het leuk neer te zetten…ik hou er ook zo van! ❤❤❤
  Lieve groetjes,
  Brigit

 2. Lijkt mij heerlijk ff een marktje pakken in Frankrijk
  Helaas heb ik dat nog nooit gedaan
  Prachtige vondsten heb je gevonden
  Waar je dan thuis weer een mooi plekje voor kan zoeken

  Groet Ineke

 3. Wat een mooie dingen heb je weer opgeduikeld!Niets heeft zo,n sfeertje als een Franse markt.Het mooie weer komt er weer aan dus Frankrijk heer we come

 4. Wat een mooie vondsten heb je gescoord,houd ook zo van beboterd/doorleefd aardewerk/porselein…En zo leuk en gezellig om dat met een lieve vriendin samen te doen…zo’n Brocante strooptocht dag!!