Inspiratie | Brocante markten Antwerpen

Afgelopen zondag heb ik onze zuiderburen weer eens een bezoekje gebracht, samen met een vriendin die vlakbij Antwerpen woont. Met z’n tweeën stonden er marktjes in en rond Antwerpen op het programma.

De eerste markt op het lijstje was er een in Berchem. Dit is een plaats tegen Antwerpen aan, eigenlijk meer een grote wijk. Deze markt gaf ons bij aankomst al een erg gezellige indruk, best wat mensen op de been en er stonden al genoeg kraampjes.

foto-(23)

De eerste vondst was dan ook snel gedaan. Ik vond een dienblaadje van de Italiaanse ontwerper Fornasetti, niet echt brocante maar meer vintage want dit dienblad komt uit de jaren 70.  

DSC00732

DSC00733

Veel mensen zullen er niks mee hebben aangezien het iets aparts is vanwege het pistolenmotief wat er op gezeefdrukt is. Maar ik vind het wel stoer. En juist eens een keer heel wat anders. Het dienblad mocht dus mee naar huis. Ook zag ik dit dienblad onlangs toevallig op het internet voorbijkomen met daarbij de verkoopprijs. De prijs die ik er voor hoefde betalen was “ietsjes” minder…

marktb

Ondanks dat het marktje niet super groot was, er stond vermeld 400 kramen, denk ik dat het er minder als de helft waren. Ik heb er nog enkele andere dingen gevonden zoals een porseleinen sauslepel van Maastricht en een oud blikje met een vrouwenportret erop. 
Het bureautje vond ik ook wel interessant. Maar omdat onze bus weer eens kapot was, en ik dus met ons (mini) “boodschappenwagentje” naar Antwerpen was gereden, kon deze toch echt niet mee naar huis.

DSC00742

DSC00735

DSC00737

DSC00736

Op de tweede markt, die georganiseerd werd in het stadspark , heb ik helaas niks gevonden. Het was dan ook maar een klein marktje met maximaal een stuk of 30 kramen. Er stond wel een stand die brocante verkocht, en die had een mooie werkbank bij, maar die was helaas ook te groot voor in mijn kleine autootje. 

foto-(25)

Op naar de derde markt. We hadden besloten om onze auto bij het stadspark te laten staan en te voet naar de derde markt te gaan, welke op de groenplaats van Antwerpen was. Dit is een groot plein in het centrum. Hier heb ik nog een leuk vintage telraam gevonden, die ik mij nog kan herinneren van toen ik zelf in groep 3 zat.  

DSC00738
 foto-(28)

foto-(24)
Onze brocante honger was nog niet gestild en we besloten om nog een rondje door dé antiek en brocante straat van Antwerpen te doen namelijk de Kloosterstraat.  

Maar hier zal binnenkort een wat uitgebreider verslag van komen. Hier ga ik ook zeker nog eens naar terug om van nog meer winkels die daar zitten een reportage te maken.  

2 Comments
 1. Goedemorgen Colinda,

  Leuk het verslag over markten in Antwerpen en omstreken
  Geeft ons een goede indruk

  Groet Ineke

 2. Ook al was het aantal aanwinsten niet zo groot, je hebt wel leuke dingen gevonden..
  Ik heb ook een paar saus lepels van Maastricht en het blikje vind ik heel leuk.

  En een dagje samen op pad in Antwerpen met een vriendin…hoe leuk en gezellig is dat!