Inspiratie | Sfeerbeelden van brocante in de kerk Edam

Afgelopen zondag, 1 november 2015, was het weer zover: Brocante in de Kerk te Edam.

Wij stonden er nu voor de tweede keer met onze spullen van onze webshop Meneertje Luca. Vorig jaar ben ik alleen geweest maar dit jaar zijn we met z’n tweeën gegaan. Het sjouwen* met de spullen en het opbouwen en inrichten van de kraam gaat toch iets makkelijker en sneller dan in je eentje, ook is het gezelliger natuurlijk. Edam, voor wie het niet weet of niet geweest is, ligt trouwens schuin rechts boven Amsterdam, slechts een paar kilometer van Volendam.

* Sjouwen (‘onze definitie’): thuis inpakken in dozen en kratten, auto inladen, bij de fair uitladen, naar de kraam brengen, uitpakken bij de kraam, stylen van de kraam, weer in dozen na afloop, sjouwen naar de auto, thuis weer uitladen én weer uitpakken  :-D.

Ondanks de mist was het net als vorig jaar erg druk. We zagen zelfs nog een grote touringcar uit Duitsland op de parking staan. De fair begon om 11.00 uur en duurde tot 17.00 uur. Om kwart over 10 stond er al een hele lange rij met bezoekers voor de ingang te wachten, dat beloofde natuurlijk al veel goeds.

brocanteindekerk3

brocanteindekerk4

brocanteindekerk5

brocanteindekerk6

brocanteindekerk7

brocanteindekerk8

brocanteindekerk9

brocanteindekerk10

brocanteindekerk11

brocanteindekerk12

brocanteindekerk13

brocanteindekerk14

brocanteindekerk15

brocanteindekerk16

brocanteindekerk18

brocanteindekerk17

Van de week komen er nog meer foto’s en berichten over de fair online, ik had namelijk iets teveel foto’s gemaakt om het in 1 blogbericht te plaatsen. 🙂

En wat heb jij eigenlijk gekocht bij Brocante in de Kerk in Edam? En wat vond je van de sfeer en het aanbod? Laat dan hieronder een berichtje achter!

4 Comments
 1. Prachtige foto’s
  Ook dit jaar heb ik wederom genoten
  Heel veel FB vriendinnen gezien en gesproken
  Vond het ook leuk je even gesproken te hebben
  Ik heb prachtige oude “gouden” schoenen, beboterde pot en spoelkom, roze bankje (oude verf) en mijn via FB gekochte Stockman wespentaille paspop opgehaald bij Jeanette Phillips
  Nu weer een heel jaar wachten en sparen
  Want volgend jaar gaan we zeker weer

 2. Mooi stukje ik kijk uit naar de volgende foto’s!

  Ik heb een hele mooie piek en tintel kerstslingers gekocht…..gelukkig voor mijn portemonnaie had ik geen tijd om verder te shoppen 😉

  Lieve groet,Petra

 3. Ik was met m’n jongste dochter, (de oudste ging op het laatste moment helaas niet mee, omdat ze zich helemaal niet goed voelde.
  Heb er samen met de jongste, ook een keer met een kraam mogen staan, vorig jaar helaas niet kunnen komen, maar dit jaar waren we er weer, en het was net als de voorgaande jaren weer geweldig…idd wel een hele lange rij wachtenden…maar eenmaal binnen, één groot Brocante feest…met allemaal prachtige kramen met “hele mooie” spullen.
  Was fijn ook, om bekenden weer te zien en even te spreken, helaas door alle drukte niet iedereen even gedag kunnen zeggen, ook jou niet Colinda…en dat vind ik wel jammer hoor!!!
  We waren dit jaar heel gericht met zoeken naar “echt” alleen items die we nog heel graag wilde hebben, omdat we (vooral ik) allebei soms impulsief iets kopen, omdat het gewoon zo gaaf is!??
  Deze keer heel goed gedaan, ik ging met een mooie oude ladder en 1 paar ballet schoentjes naar huis, en dochterlief met een mooie grote roze met witte emaille kan.
  Niet veel vergeleken waarmee we veel mensen naar de parkeerplaats terug zagen slepen, maar wij waren er dik tevreden en blij mee. (vooral m’n dochter die de ladder moest sjouwen, en die was best heel zwaar…ha,ha!)
  Het was ook weer geweldig georganiseerd en geregeld allemaal door m’n brocante vriendin Petra, en haar super team…en we kijken weer uit naar volgend jaar!!!

 4. Ik ben dit jaar ook weer geweest , we hebben elkaar nog even gesproken, wat was het een super gave fair !
  Leuke om je post nog even te lezen en nog even te genieten van de mooie kramen op de foto’s.

  Vriendelijke groet, Linda