Zes vragen aan: Mirna Georg-Tielens

Wil je jezelf even kort voorstellen? 

Ik ben Mirna (38) en woon samen met mijn man Marcel (44) en onze ondeugende chihuahua Bodhi (3) in het uiterste zuiden van ons landje, in de wijk Heer, nabij de prachtige oude stad Maastricht.


Als kind vond ik het al leuk om op rommelmarkten te snuffelen want je wist nooit wat je misschien zou tegenkomen. Ik heb ook altijd al een voorliefde gehad voor franse vrouwelijke spulletjes, als klein meisje droomde ik dan ook van een echte prinsessenkamer! Een klein meisje ben ik inmiddels niet meer maar dromen doe ik nog steeds.Tijdens mijn opleiding (MDGO Mk Visual Merchandise) volgde ik onder andere het vak kostuumgeschiedenis en daar werd mijn interesse in corsetten en crinolins pas echt gewekt.

zesvragenmirna4

Hoe ben je in aanraking gekomen met brocante?

Ruim een jaar geleden kochten mijn man en ik ons eerste huisje na bijna twintig jaar in een appartement te hebben gewoond in de stad. Het is een gezellig klein rijtjeshuis uit 1964 in een landelijke omgeving met een heerlijk vrij uitzicht over de Limburgse velden en bossen. Niet heel bijzonder wat betreft architectuur maar eenmaal binnen vielen we allebei voor de prachtige gipsen plafond ornamenten en lijsten. Ook de houten deuren met glazen ruitjes en de haard maakten dat we zeker wisten; dit wordt ons huisje! De basis voor brocante was er dus al en zo groeide en veranderde ons interieur van modern oosters naar antiek en brocante. Ik noem het inmiddels al geen brocante virus meer maar een brocante mania! Een hele switch waar mijn man wel even aan heeft moeten wennen maar inmiddels heeft hij ook al aardig wat mooie vondsten gedaan. We trekken er regelmatig samen op uit op zoek naar mooie brocante om ons huisje verder aan te kleden. Ons interieur veranderd dan ook regelmatig!

zesvragenmirna6

Wat is op dit moment het mooiste item in je huis?

Oooh dat is moeilijk kiezen hoor! Ik heb inmiddels al meerdere ‘lievelingen’ zoals een shabby vitrinekastje, een antieke papier-mache pop en een prachtige grote girandole vol met pegels. Maar als ik dan echt een keuze moet maken dan is het toch wel mijn wespentaille paspop met crinoline. Dat vind ik zo’n beauty die mag echt nooit meer weg.

zesvragenmirna5

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik ben een beetje Facebook verslaafd, haha! Daar speur ik op alle pagina’s die met brocante te maken hebben naar inspirerende plaatjes. Verder kijk ik vaak op pinterest en gebruik ik dagelijks de zoekmachine google. Ik heb ook een aantal brocante en vintage woonboeken en natuurlijk tijdschriften. Soms komt inspiratie ook uit geheel onverwachte hoek en dat zijn meestal de beste ideeën vind ik zelf.

brocanteblog

Is er nog iets wat je aan je interieur zou willen veranderen?

Er zijn momenten waarop ik denk; was mijn huis maar iets groter! Omdat dit een ouder huis is zijn we al van begin af aan ruimte voor ruimte aan het verbouwen dus als ik al wensen heb dan kan ik die meteen realiseren. Wat ik erg mooi zou vinden is een witte houten vloer in de woonkamer maar dat lijkt me voorlopig niet zo handig met ons hondje. Wat ik ook erg mooi zou vinden is een zwart-wit betegelde vloer in de hal en keuken.

zesvragenmirna2

Welke items staan nog op je verlanglijstje?

Ik heb afgelopen week een paar antieke ‘pegg dolls’ gevonden waar ik ontzettend blij mee ben. Dit zijn kleine houten popjes die vroeger werden handgesneden en er is er dan ook geen één hetzelfde. Ze werden zo verkocht in de winkel en de mensen maakten er thuis zelf kleertjes voor om ze aan te kleden, ik vind ze heel bijzonder.
Wat ik heel graag zou willen is een napoleon paspopje, ik vind ze zó geweldig mooi met hun kleine beentjes en dikke buikjes maar ik weet dat ze zeldzaam zijn en bovendien ontzettend duur. Ook hoop ik nog eens een paar oude gazen engelenvleugels te vinden, liefst met gouddraad. Maar ook die liggen niet voor het oprapen, zucht…

zesvragenmirna3

 

Groot nieuws:

Vanaf zondag hebben wij een nieuwe rubriek hier op brocanteblog.nl. Neem dus zondag zeker een kijkje op onze Blog. 

jeroencolindahandtekening

5 Comments
 1. Wat weer een leuk vraaggesprek
  Heerlijk genieten van al die mooie “woon” foto’s
  Colinda en Mirna bedankt

  Groet Ineke

  1. Hoi Ineke,

   Bedankt voor je leuke reactie. Ik vond het ontzettend leuk om mee te doen met de 6 vragen rubriek van Colinda’s blog en zo een beetje van mijn brocante te delen met een groter publiek.

   Groetjes Mirna.

 2. Weer een super mooie binnenkijker met zulke mooie brocante spullen…telkens genieten hoor…lieve groet Marjon