BINNENKIJKEN * Natuurlijk & licht > bij Carla

Sinds 1988 wonen Carla en Ronald in hun lichte en ruime jarenzestighoekwoning in het Zuid-Hollandse Waddinxveen. Bijna elke ruimte hebben ze al onder handen genomen. Natuurlijke materialen en lichte tinten vormen de basis van hun huis.

Grof vuil

‘Al sinds ik een klein meisje was, vond ik oude spullen interessant. Ik struinde met mijn fiets het grof vuil af in mijn kleine geboortedorpje. Eén keer per maand konden mensen dat aan de straat zetten en ik was er altijd als de kippen bij.

Verzameling servies

Het servies in de grote kast verzamelt Carla inmiddels al een aantal jaren. De meeste items vond ze op brocantemarkten in Frankrijk tijdens de inkoop voor haar webwinkel. ‘De kast is behoorlijk gevuld, dus ik moet nu wel tegen heel bijzondere items aanlopen wil ik ze nog zelf houden. Eigenlijk gaat het merendeel van wat ik de laatste tijd koop toch de verkoop in.’ 

De keuken

‘De keuken hebben we een aantal jaren geleden ook helemaal opgeknapt. Ik wilde per se houten deurtjes, een betonnen blokjeswasbak en nostalgische kastknoppen. Daarom hebben we hem helemaal zelf samengesteld en is het geen standaard keuken geworden. De vrijstaande koelkast is een Smeg, een prachtig nostalgisch model. De kast met gaas in de hoek staat er al achttien jaar en kan er ook niet meer uit. Erachter zat voorheen de doorgang van de keuken naar de gang. Na de verbouwing hebben we die dichtgemaakt. Het is een oude kledingkast die destijds bij mijn ouders op zolder stond. Ik heb stukken uit de deuren gezaagd en er kippengaas in geplaatst. Toen ik ermee bezig was, heb ik eindeloos vaak gehoord: ‘Ga je kippen houden? Handig hoor, elke dag verse eitjes.’

Meer zien van deze reportage? Deze is te zien in Brocante Blog Magazine editie 1-2018 die nog tot half maart 2018 te verkrijgen is bij diverse brocante winkels,boekenhandels en enkele supermarkten in zowel Nederland als België. Ook verkrijgbaar via onze eigen website. 

 

Bron: Brocante Blog Magazine editie 1-2018 | Fotografie: Sanne Boer | Styling: Carla

1 Comment
 1. Ziet er mooi uit !!!!

  Ik hou ook van zo,n interieur, en ik ben ook mijn hele leven al aan het verzamelen.
  Al hou ik meer vande Engelse stijl

  Plus ik woon ook in Waddinxveen, kom een keer langs zou ik zeggen
  Ik woon op de w.de Zwijgerlaan 61

  Gr rietstam