BINNENKIJKEN * In het dijkhuis vol charme > van Rian

Achtenhalf jaar geleden vielen Rian en haar man Jan voor een oud dijkhuis in het Land van Maas en Waal in de plaats Zuilichem. Dat er aan het huis een hele hoop moest gebeuren en dat er zelfs geen gas aanwezig was, dáár konden ze wel doorheen kijken. Het gaf hun juist de mogelijkheid om het huis zo veel mogelijk terug te brengen in de authentieke staat, waar ze zo van houden.

 

Rustigere kleuren op de schouw

Op de schouw in het woongedeelte koos Rian voor wat rustigere items in bruin-, wit- en goudtinten. Zoals je ziet, is ze gek op terrines in verschillende vormen en maten. De twee kleinste exemplaren kocht ze op de verzamelaarsbeurs in Utrecht. Het kleine witte vogeltje op de foto hiernaast is opgezet door de zus van Rian. Zij is zich enkele jaren geleden gaan verdiepen in taxidermie. Het kroontje op de weckpot met de wassen kraaltjes is een van de favoriete items van Rian. 

Op slag verliefd

De keuken staat in open verbinding met de woonkamer. Hoewel het geen heel ruime keuken is, is hij enorm sfeervol vanwege de oude boerenplavuizen en Rians prachtige verzameling aardewerk. De plavuizen komen uit het huis van een zoon van een van de buren. De keukenkastjes hebben ze zelf gemaakt. De grote groen-witte kast kochten Jan en Rian op een antiekmarkt in Engeland. Ze was op slag verliefd toen ze deze zag staan, maar ze wist dat hij nooit in hun autootje zou passen. ‘Gelukkig had een bevriende handelaar uit Nederland nog plek in zijn vrachtwagen op de terugreis. En zo is de kast uiteindelijk toch in huis terechtgekomen.’

 

Het perfecte wastafelmeubel

Het wastafelmeubel is gemaakt van een oud ladekastje en een moderne spoelbak. Door deze twee te combineren is er een nieuw, functioneel meubel ontstaan, dat perfect past bij de rest van de badkamer.

Bron: Brocante Blog Magazine editie 1-2018 | Fotografie: Colinda Borst-van Loon | Styling: Rian

No Comments Yet

Comments are closed