BINNENKIJKEN ♥︎ Een mix van stijlen – Bij Marjo

Ze kwam al vroeg in aanraking met oude spullen. Marjo ging namelijk op jonge leeftijd met haar moeder mee naar antiquairs, veilingen en antiekbeurzen.

 

Marjo (56) is al maar liefst zevendertig jaar getrouwd met Floor (58). Hun zoon Bobbie (26) woont inmiddels in Utrecht. Ook hij heeft een liefde voor oude spullen. 

Oud huis uit 1932

“Ons huis is gebouwd in 1932. Het is een heerlijke plek om te wonen. Met onder meer een prachtige ruime zonnige tuin, in het centrum van Alphen aan den Rijn.” Marjo heeft zelfs nog het handgeschreven bestek van de bouw toentertijd. Ze wonen hier nu dertig jaar. Daarvoor woonden ze in een nieuwbouwhuis, maar daar waren ze niet gelukkig. “Toen de huizenprijzen en de hoge rentes van toen daalden, waren we erg blij dat we dit huis konden kopen.” In de loop van de jaren hebben ze wel het één en ander verbouwd, maar probeerden ze zo goed als mogelijk de originele elementen en details te behouden. 

 

Wonen in de brocante stijl van Marjo?

♥︎ De eyecather bij Marjo is toch wel de kast met zijn vele lades. Zoek jij ook een soortgelijke kast? Gebruik bijvoorbeeld op Marktplaats de zoekterm ‘apothekerskast’.

♥︎ Draai je oude postkaarten ook eens om. De achterkant is meestal nog mooier met zijn handgeschreven teksten. Marjo heeft ze in een kaartenstandaard zitten. Maar er zijn nog meer leuke manieren te bedenken om je kaarten te laten zien.

♥︎  Dol op oude schilderijen van bijvoorbeeld bloemen of portretten? Hang ze dan eens bij elkaar aan de muur. Hierdoor wordt het één geheel en ontstaat er meer rust. Marjo koos allerlei bloemprinten voor haar verzameling. En dan vooral olieverfschilderijen van papavers in roodtinten. 

Bron: Brocante Blog Magazine 1-2017 | Fotografie Colinda Borst van Loon | Styling Marjo Oskam

 

 

No Comments Yet

Comments are closed