BINNENKIJKEN •vintage familie‣ Bij Alice

Met haar zorgvuldig gestylede jarendertigkrullen en elegante, bloemrijke vintagejurk ziet Alice Torenvlied eruit alsof ze rechtstreeks van de filmset It’s a Wonderful Life komt. Samen met haar moeder runt ze de winkel Heritage Antiek & Brocante. Ze is de derde generatie Torenvlied die straks de winkel zal overnemen. En ze staat er met flair. 

HOUTEN SPEELGOED

Alice groeide op in een familie waar het om antiek draaide. Zo leerde ze al op jonge leeftijd om het oude te waarderen. Terwijl andere kinderen van felgekleurde plastic speelgoed hielden, koos Alice liever voor oud houten speelgoed. ‘Waarderen en respecteren hoe iets is gemaakt, waar het vandaan komt, het verhaal erachter.

LIEFDE EN WAARDERING

Ik voel gewoon niet zoveel voor nieuwe producten, hoe mooi ze ook kunnen zijn. Als dat soort liefde en waardering voor oud je als kind is bijgebracht, heb je geen andere keuze dan er je levenswerk van te maken!’ En dat klopt als je kijkt naar de oude spullen in haar huis en de antiek- en brocantewinkel die ze heeft.

ECLETISCHE, EIGENTIJDSE MIX VAN OUD VICTORIAANS, WAT LANDELIJKE ELEMENTEN EN KLASSIEK

Het huis waar Alice samen met haar vriend Sander woont, is ingericht met een eclectische, eigentijdse mix van oud victoriaans, wat landelijke elementen en antiek. De klassieke items zijn Alice’ vondsten, Sander scoort meestal de wat stoerdere. ‘Hij wist niet veel over antiek toen we elkaar ontmoetten, maar ik heb het hem geleerd! Als we op een vlooienmarkt of een beurs lopen, ziet hij zelfs dingen die ik niet zou hebben opgemerkt, zoals oude, industriële houten kisten en koffers. Het is leuk om die obsessie te delen.’

BRON: BROCANTE BLOG MAGAZINE EDITIE 6-2017 | FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM | TEKST: SUZANNE KNIGHT |  VERTALING JEROEN BORST | STYLING: ALICE

 

 

1 Comment
  1. IK VIND HET HEEL MOOI EN GEZELLIG.

    EN ANTIEK DAAR HOU IK VAN , LATEN ZO ALS HET IS

    EN NIET OVERAL DE KWAST OVERHALEN