Binnenkijken | Wit, wit of toch niet?

Het is al weer even geleden dat we een artikel hebben gehad waarin we witte brocante interieurs lieten zien.

De een houdt ervan de ander wil graag toch wat meer kleur in zijn huis. Een ding is wel zeker; een wit interieur zorgt voor rust, licht en eenheid in je woning. Door alles in de witte tinten te houden lijkt je huis ruimer en misschien ook wel minder rommelig. Ik laat je hieronder wat foto’s zien van witte interieurs die alles behalve saai zijn. 

 

wit interieur

Bron: hagbacken.blogspot.no 

 

wit interieur

Bron: vintageinteriorblogs.com

In dit huis is naast de wittinten gebruik gemaakt van zachte bruintinten, wat een net iets warmere sfeer geeft dan alleen wit. 

 alt=

Bron: thedecorista.tumblr.com

 Wit in combinatie met zwart maakt een interieur stoer. Hier hebben ze er ook nog enkele bruin- en grijstinten bij gecombineerd. 

oud speelgoed

Bron; gofeminin.com

 

oud speelgoed

Bron: vtwonen.nl

 Een vrij strak huis maar door de witte houten vloer en de meubels heeft dit huis toch echt wel sfeer gekregen vind ik. 

oud speelgoed

Bron: theshabbycreekcottage.nl

 

oud speelgoed

Bron: hannesdagbok.blogspot.se 

Zelf ben ik iets meer van wat kleurgebruik in mijn eigen huis. Alhoewel we boven in de hal, op de overloop en de slaapkamers van de kinderen ook witte houten vloeren en muren hebben. 

En hoe heb jij je interieur? Is het bij jou ook veel wit of houd jij ook meer van kleurtjes in je huis? Laat het ons weten in een reactie hieronder of op Facebook. 

4 Comments
 1. Dag Colinda,

  Allemaal mooie foto’s… En mooie interieurs.
  Maar ik hou van puur naturel, geen speciaal geverfde witte meubelen, enkel de oude verf, die wat afbladdert, of gewoon bruine, stoere eik….beuk. Wel witte muren of ramen of deuren.
  Hier is alles simpel, oud en puur.
  Maar ik vind het wel mooi bij iemand anders.
  Trouwens, altijd leuk je artikels. Chapeau!

 2. Hoi Colinda,
  Ik vind het geweldig mooi zo’n wit interieur!
  Heb zelf heel veel wit,vind wel dat er ook iets van houtkleur bij mag!
  Maar voor mij is wit het ook echt helemaal!
  Prachtig dus deze foto’s.
  Dankjewel weer.
  Lieve groet,
  Anieta

 3. Goedemorgen Colinda!!
  Ben zelf ook erg van wit, maar wel met zink, linnen tinten, en hier en daar wat bruin.
  Heb een boeren plavuizen vloer, en boven bruine houten vloeren…en oh wat zou ik die graag wit hebben, de houten vloeren gaan wel gebeuren, maar de plavuizen moeten blijven maar?

  Fijne zondag!

 4. Hallo Colinda, Ik ben een echte wit liefhebber. in het hele huis is wit aanwezig, wit heeft zelf ook veel kleurverschillen en dat vind ik mooi. Wij hebben wel gekozen voor een donkere houten vloer en hier en daar zwarte- en cremekleurige accescoires. Witte ektorp bank en stoel met rode bloemenstof en de rest is wit. Heerlijk licht in huis, wintertijd wit vergezeld met veel kaarsjes en nepbont en in de zomer vind ik lichte pasteltinten een sfeervolle afwisseling bij al het wit. Wit gaat mij nooit vervelen….lieve groet Marjon