Binnenkijken * warm en sfeervol > bij Erna

Erna en Dré combineren op gevoel donkere en lichte tinten in hun brocante-inrichting. Achter de gevel van hun jarenzeventigrijtjeswoning in het Noord-Brabantse Uden komt de prettige sfeer je tegemoet. 

 

brocante bed

Wat een heerlijke sfeer tref ik aan achter de gevel van de jarenzeventigrijtjeswoning van Erna en haar man Dré. ‘Rijtjeswoning’ klinkt vaak een beetje oneerbiedig, maar dat is zeker hier absoluut niet de bedoeling. Met mooie vloeren, stucwerk, een prachtige keuken en brocantemeubels en -accessoires hebben Erna en Dré er een prachtig en sfeervol thuis van gemaakt. Zoals Erna het zelf omschrijft: ‘De uitdaging is dan toch om er een sfeer in te krijgen die je eigenlijk niet bij dit type huis zou verwachten.’ In de loop der jaren hebben Erna en Dré bijna alles in en rond hun woning, waar ze sinds 1991 wonen, zelf onder handen genomen.

brocante kast vogelkooi

OP Z’N KOP

Inspiratie vindt Erna overal, ook in tijdschriften. ‘En verder is het een kwestie van gevoel. Iedere brocanteliefhebber herkent het wel, dat als je iets “nieuws” hebt gekocht, je het hele huis op z’n kop kunt zetten! Ik kan zelfs ’s nachts ineens wakker worden met een idee in mijn hoofd. En eigenlijk voer ik het dan het liefst ook meteen uit…’

brocante keuken

‘De keuken vinden we een heerlijke plek, hier zijn we vaak te vinden. Ik kook en bak graag en alhoewel hij niet heel groot is, voelt het toch wel als een fijne woonkeuken.’ Drie jaar geleden hebben Erna en Dré de keuken vervangen door een nieuwe in een L-opstelling. Ook is toen de vloer vervangen door grote, donkere vloertegels. Omdat de woonkamer in open verbinding staat met de keuken, is de nieuwe vloer ook daar gelegd. De grote vierkante tegels zorgen voor een ruimtelijk gevoel op de benedenverdieping. De sierlijsten aan het plafond maken het plaatje compleet.

brocante keuken

brocante verandaBron: Brocante Blog Magazine editie 2-2018 | Fotografie: Colinda Borst-van Loon | Styling: Erna

 

No Comments Yet

Comments are closed